cześć! czy ktoś z was wie jak sie dobrać do wirnika w filtrze fluval 403?? bo kupiłem uzywany filtr i muszę się dobrać do wirnika. wirnik poporostu zakręci kilka razy i potem sijuz nie jest tak wsoło.
Dobra, już sobie poradziłem, poprostu cholerni ciężko się kręci takim kółkiem, które osłania wirnik, pozatym ułamana była ośka wirnika, ale zastąpiłem ją wkładem od długopisu i działa
woronov w Filtracja· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 8186
Cześć.
Chciałem zapytać się wszystkich posiadaczy filtra o to czy wymiar podawany przez producenta jest taki sam dla całej wysokości filtra? Fluval podaje że filtr ma szerokość 18 centymetrów. Ale z t...
TenOdTego w Filtracja· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 8786
Kupiłem filtr Aquael Ultramax 1500 wersja 15W. Pękła oś wirnika więc ją zdemontowałem. Wygląda to tak jak na zdjęciach. Zapytałem aquaela jaką ośkę kupić żeby to działało bo narobili kilka wersji wirn...
Virulent w Filtracja· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3301
Witam
W grudniu po powrocie do domu z wizyty w szpitalu, odkryłem że filtr Fluval FX6 się zepsuł. Silnik działał pulsacyjnie czyli sekundę działał po czym wyłączał się na 2 sekundy. Całe akwarium szl...
TheMixer w Filtracja· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 4881
Witam ostatnio zastanawiam się nad zainstalowaniem prefiltra z dodatkową biologia i chemią do baniaka. Mam filtr fluval 207 oraz akwarium 84l czy ktoś próbował już bawić się w prefiltry z tym filtrem ...
lamdre w Filtracja· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4489
Cześć, może komuś się przyda. Mam obecnie Fluvala 307, trochę głośno pracował. Mam tendencję do wypełniania koszyków na maxa, mediami. Dzisiaj je odchudziłem i jakie było moje zdziwienie, zrobił się b...
pk77 w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1706
Cześć. Przyszedł czas, gdy ponownie zdecydowalem się na zakup kubełka do mojego akwarium 72L. Wstepnie chciałem kupić jakiegoś solidnego Eheima, ale niestety mam bardzo mało miejsca wokół akwarium i p...
Niko79 w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 832
Witam mam problem z starterem w filtrze fluval bo tamtędy przecieka mi woda już nie wiem co mam robić i jaka może być tego przyczyn. Prosiłbym o podpowiedź dodam że uszczelki nowe nasmarowane i starte...
Lejla w Filtracja· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1647
Dzień dobry wiem że to może trochę głupie pytanie ale czy zamawiał ktoś wirnik do filtra tetra ex1000 z strony invital?
Pytam ponieważ wirnik na zdjęciu wygląda całkiem inaczej niż naprawdę.
Z góry dz...
szarlej w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3073
Ponieważ stary filtr (Tetra 800plus) zaczął mi cieknąć spod klamer a wymiany uszczelek, smarowanie i gruntowne czyszczenie nic nie dały zastanawiam się nad kupnem nowego filtra. Już prawie zdecydowałe...
Statystyki
Ten temat przegląda 603 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571616
• Liczba wątków: 49482
• Użytkownicy: 36915
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 603 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej