roslinyakwariowe.pl w Sprzątanie· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 20447
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-red-moss-1-ef46a632a6f6737714efbfb270f0f895.jpg
Kolejna ciekawostka roślinna - tym razem czerwony glon występujący pod nazw...
kwapa0783 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 6832
Witam
Problem jak w temacie.
Akwarium 30x30x30 (27l)
Świecę lampka led 27W na diodach 3W
CO2 - jest
Mikro - PG Classic- dawka producenta rozbita na 7 dni
Potas codziennie 1 ppm
Easy Carbo dawka dzie...
Rysiek_stary w Sprzątanie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3021
Dzien dobry.
Postanowiłem wzbogacić akwarium o korzeń jak w temacie. Po zakupie korzeń namoczyłem poczysciłem szczotką i z powrotem do wiadra na tydzień. Później gotowanie w soli i doba moczenia z nad...
etaks w Sprzątanie· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 7380
Na mojej rotali zaczęły pojawiać się ciemne plamy. Być może jest to objaw niedoborów ale nie bardzo wiem jakich. Za mały mam staż w akwarystyce żeby poprawnie ocenić stan rośliny dlatego za wszelką po...
marlowe w Sprzątanie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1327
To jak już spotkało się w jednym miejscu tylu specjalistów :wink: to pozwolę się zapytać o roślinę która przez sprzedawców nazywana jest Rotala Maka Red. Bardzo ładna ale trudno dostępna. Występuje je...
cezarlis w Sprzątanie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2144
Po każdym przycięciu i posadzeniu górnych części rośliny stożki ulegają skarłowaceniu i zamierają, po czym roślina wypuszcza nowe boczne pędy - czy to jest u niej normalne? Czy inne ludwigie też tak m...
nox w Sprzątanie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5535
Jakie są wasze spostrzeżenia odnośnie tych dwóch odmian. Czy oprócz kształtu liści różnią się także czymś jeszcze? Czy te rośliny są równie proste w uprawie co gatunek - czy jednak wymagają więcej tro...
kazujama w Sprzątanie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1745
Jak długo trzeba czekać aż microzorum zacznie wypuszczać liście ? Kupiłem jakieś 2 tygodnie temu zostawiłem tylko kłącza i przywiązałem je do kamienia i w ogóle nie widać by coś wypuszczało...
dino15124 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2465
Tydzień temu zakupiłem koszyczek tej rośliny. Po kilkudziesięciu godzinach liście już się poskręcały. Zbiornik założony niedawno. Z rośliny trochę lecą liście. Podłoże to piach z drobnym żwirem. Param...
Statystyki
Ten temat przegląda 87 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570998
• Liczba wątków: 48803
• Użytkownicy: 36934
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 86 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej