VooDoo w Sprzątanie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 5447
Cześć!
Mam pytanie co do przycinania roślin łodygowych. Przeczytałem, że takie rośliny przycina się w międzywęźlach (rozumiem, że chodzi o odcinek między miejscami, gdzie wyrastają liście). Na obrazk...
kwapa0783 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 6841
Witam
Problem jak w temacie.
Akwarium 30x30x30 (27l)
Świecę lampka led 27W na diodach 3W
CO2 - jest
Mikro - PG Classic- dawka producenta rozbita na 7 dni
Potas codziennie 1 ppm
Easy Carbo dawka dzie...
zolwiu w Sprzątanie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1639
Witam ..
Mam problem z ludwigią .. Stożki zrobiły się skarłowaciałe poskręcane i nie wybarwiają się .
Zbiorniczek 30l
Oświetlenie 3X6W led
Co2
KH-3
GH-12
No3-5
PO4-0,7
NO2-0,5
FE-0
K-25
Do zbiorni...
Adam562 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1450
Załączam zdjęcie roślinki i dziwią mnie korzenie rosnące w tym miejscu , poniżej dodaje zdjęcie liścia ludwigi repens z dolnych partii . Jak zapobiec gniciu liści , może przez taki coś robi sie syf w ...
Adam562 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1015
Witam , co może być powodem zawiniętych listków Ludwigi , odciąłem czubek i posadziłem obok , ładnie rośnie ale widzę że zaczynają się podwijać listki , po za tym na kolejnych roślinkach zaczynają rob...
cezarlis w Sprzątanie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2159
Po każdym przycięciu i posadzeniu górnych części rośliny stożki ulegają skarłowaceniu i zamierają, po czym roślina wypuszcza nowe boczne pędy - czy to jest u niej normalne? Czy inne ludwigie też tak m...
nox w Sprzątanie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5585
Jakie są wasze spostrzeżenia odnośnie tych dwóch odmian. Czy oprócz kształtu liści różnią się także czymś jeszcze? Czy te rośliny są równie proste w uprawie co gatunek - czy jednak wymagają więcej tro...
Makawity w Sprzątanie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2287
Mam pytanie: czym różni się Ludwigia arcuata od L. brevipes ? Nigdy nie widziałem na żywo, a na zdjęciach w sieci oba gatunki mają zbliżony wygląd. Zdaje się, że w zależności od warunków, tworzą nieki...
macek.g w Sprzątanie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1066
Witam,jako,ze jestem pasjonatem rzadkich roslin,kilka przedstawie ,finalem bedzie oczywiscie cala aranzacja,ale nastapi to za okolo pare miesiecy.
Posiadajac dwa zbiorniki,w tym jeden z paletkami dosw...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 99 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej