Czy one są JUŻ czarne, czy nadal grafiki wprowadzają w błąd? Na firmówkach jest czarny. Nawet na niektórych filmach youtube są tak ustawione kolory. Po wyjęciu z opakowania ukazuje się piękna, jasna szarość.
Słuszna uwaga, o ile jeszcze na renderach na dobrej jakości monitorze różnica miedzy szarością a czernią jest zauważalna, o tyle na pudełku z daleka wygląda jak czarny i taki byśmy chcieli najbardziej
Świetnie wtapiał by się wtedy w czarne tło, z kolei szary lepiej wygląda na tłach jasnych.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
Pewnych rzeczy nie jestem w stanie zrozumieć. W szczególności w przypadku Oase, które chce być akwarystycznym Apple Czy tak ciężko skminić , że potrzebujemy czarne skimmery?
Fajnie by było, żeby w komplecie ze skimmerem była opcjonalna nasadka na zwrot wody, która właśnie ukierunkowałaby ten zwrot horyzontalnie, a nie w dół. Ma to znaczenie w niskich akwariach. Może Oase usłyszy głos ludu.
Mamy już tu użytkowników tego skimmera? Ciekawi mnie czy nada się do klasycznego 60p i nie rozdmucha podłoża. Ile cm między wylotem, a podłożem będzie bezpieczne?
Miałem go w 80x40x40. Miałem, bo zastąpiłem go Neo Flow (drażnił mnie taki klocek lego w akwa). Przy 40 cm wysokości szkła nie ma problemu z podłożem.
nuendo napisał(a):Mamy już tu użytkowników tego skimmera? Ciekawi mnie czy nada się do klasycznego 60p i nie rozdmucha podłoża. Ile cm między wylotem, a podłożem będzie bezpieczne?
nuendo napisał(a):Mamy już tu użytkowników tego skimmera? Ciekawi mnie czy nada się do klasycznego 60p i nie rozdmucha podłoża. Ile cm między wylotem, a podłożem będzie bezpieczne?
men200 napisał(a):Widać nie potraficie go ustawić, jego można regulować.
Wiem, że można regulować i niby jest wyregulowany, bo się nie zapowietrza, ale nie spełnia i tak swojego zadania. Podziała chwilę i później już błona zbiera się wokół niego, a on nie ma chęci tego wciągnąć
men200 napisał(a):Widać nie potraficie go ustawić, jego można regulować.
Wiem, że można regulować i niby jest wyregulowany, bo się nie zapowietrza, ale nie spełnia i tak swojego zadania. Podziała chwilę i później już błona zbiera się wokół niego, a on nie ma chęci tego wciągnąć
Jak jest dobrze ustawiony to nic się nie zbiera wokół. U mnie tafla jest czysta cały czas.
akwaAmator w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4396
Witam
Czy znacie jakieś sklepy gdzie można dostać części zamienne do filtrów Oase Biomaster np :uszczelki ,przycisk zalewania ,przyłącze węży itp itd ...
Pod tym względem tragicznie wygląda OASE w PL...
Ciechan w Filtracja· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 10430
Kilka miesięcy temu w wątku na temat kultury pracy Biomastera 600 Thermo opisywałem swoje problemy związane z jego użytkowaniem. Głównym problemem było ciągłe zapowietrzanie się filtra. Co jakiś czas ...
Borys w Filtracja· Odpowiedzi: 96 · Wyświetlenia: 46604
Wczoraj wystartowałem wreszcze z akwarium, wszystko przebiegło bezproblemowo, ale trochę martwi mnie głośność filtra Oase 600 Thermo. Nie jest to zapowietrzenie, bo to nie ten dźwięk tylko takie jedno...
Piotr Baszucki w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1310
bio200-1.jpg
bio200-2.jpg
Aquanova wprowadziła do oferty nowy model filtra tlenowego z dodatkowymi zasobnikami na wkłady.
Opis znajdziecie tutaj:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/aqua-nova-nsfma...
Martino w Filtracja· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2162
No siema.
Tak pokrótce opiszę wam moją przygodę z filtrami Oase. 25 marca 2022 r. zakupiłem filtr Oase Biomaster termo 300. Filtr działał sobie około roku po czym zaczął się zapowietrzać, głośno cho...
AT. w Filtracja· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 6316
Jaki filtr do akwarium 375L, 150x50x50 zastawiałem się nad Oase Biomaster Thermo 850 i Hypermax 4500 ewentualnie jaki inny w podobnym budżecie najlepiej z grzałką.
Statystyki
Ten temat przegląda 756 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570993
• Liczba wątków: 48803
• Użytkownicy: 36934
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 756 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej