Korzenie do akwarium za darmo - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Korzenie do akwarium za darmo

Liczba wyświetleń: 5913·Odpowiedzi: 11
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Piotr Baszucki Nowa Ruda

23 sie 2022, 10:26 Korzenie do akwarium za darmo  (#1)  

Jakby to powiedział klasyk - powodzenia dla wytrwałych.
Ale jeśli ktoś dysponuje wolnym czasem, narzędziami, umiejętnościami i chęcią to czemu nie :)
Zapraszam do obejrzenia.
Załączniki
maxresdefault-6.jpg
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Powoli zauważam, że merytoryczne filmiki jakie robił wcześniej zeszły na dalszy plan a teraz jedynie cykliczne wypełnianie materiałem o tematyce ogólnej.

Wysłane z M2102J20SG przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl

TenOdTego
Ranga: Aktywny użytkownik

nuendo Wrocław
TenOdTego napisał(a):Powoli zauważam, że merytoryczne filmiki jakie robił wcześniej zeszły na dalszy plan a teraz jedynie cykliczne wypełnianie materiałem o tematyce ogólnej.

Dajmy mu szansę, przecież sezon ogórkowy jeszcze trwa.

nuendo
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Wrocław

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

31 sie 2022, 14:10   (#4)  

Widziałem ten filmik ... Trochę słaby 😟 widzę , że tematy się kończą na nowe filmy...
warto zwrócić uwagę na 20k subow na kanale

Masi
Ranga: Początkujący

Wydaje mi się, że dopóki pracował w poprzedniej firmie to były jedynie merytoryczne tematy o akwariach słodkowodnych a teraz to tak w sumie ani o jednym ani o drugim a ludzie w kółko pytają o to samo.

TenOdTego

Kanał tego gościa subskrybowałem, ale zakończyłem subskrypcję po tym, jak kilka razy palnął takie głupoty, że nie dało się tego zdzierżyć...
Poza tym jego filmy są koszmarnie przegadane i takie jakby niespecjalnie dobrze przygotowane...
Powtórzę, co już wcześniej pisałem: wśród naszych rodzimych youtuberów osób rzetelnie przygotowanych do każdego odcinka, mających temat przemyślany do bólu i podparty porządnie zrobionym scenariuszem, jest tyle, ile palców u jednej ręki. Większość, nawet jeśli posiada wiedze fachową, prezentuje prowizorkę plotąc, co im ślina na język przyniesie...
Rzekłem!

FoCuS_PL
Ranga: Z dużym doświadczeniem

FoCuS_PL napisał(a):Powtórzę, co już wcześniej pisałem: wśród naszych rodzimych youtuberów osób rzetelnie przygotowanych do każdego odcinka, mających temat przemyślany do bólu i podparty porządnie zrobionym scenariuszem, jest tyle, ile palców u jednej ręki.

Mniej niż palców u jednej ręki
Według mnie tylko wolifie, Mateusz Salwa i aqua show mają dobre jakościowo filmiki.

Karol P
Ranga: Zainteresowany tematem

Karol P napisał(a):Według mnie tylko wolifie, Mateusz Salwa i aqua show mają dobre jakościowo filmiki.

Obawiam się, że zgodzę się z kolegą tylko w jednej trzeciej...
Aqua Show ma jedynie kilka filmów, więc nie będziemy o nich rozmawiać, poczekamy, damy szansę, chociaż mając w pamięci facebookowe występy Michała Adamka nie spodziewam się fajerwerków.
Fakt, facet ma niewątpliwy talent, oko i wiedzę, które pozwalają mu tworzyć piękne zbiorniki, ale to tyle.
Wolfie jest bardziej płodny, ale jego narracja wygląda na wymyślaną ad hoc (to widać słychać i czuć!).
Na tym tle zdecydowanie najlepiej wypada p. Mateusz Salawa. Filmy przemyślane. Trochę szkoda, że z napisami :-)

PS
Jeśli chciałbyś zobaczyć, jak wygląda wzorcowy (w moim pojęciu) materiał na youtube'a, odwiedź kanał p. Adama Śmiałka.
Tematyka całkowicie odmienna, ale w filmach tego gentlemana nie ma ani jednego ujęcia, ani jednego słowa za mało/za dużo.
Całość jest spójna, przemyślana, perfekcyjna od pierwszej do ostatniej sekundy filmu.

FoCuS_PL
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Mam podobną opinię o filmach Wolfiego. Jakościowo dobre, dźwięk też słychać dobrze i czysto ale jego sposób mówienia jest tak mało dynamiczny, nudny i pozbawiony emocji jakby ten tekst czytał nieudolnie z kartki. Dałem radę obejrzeć kilka filmów z dźwiękiem bo normalnie nie da się więcej, zanudzi na śmierć nawet jakby o najciekawszych rzeczach świata opowiadał. Druga rzecz to tak jak zostało już napisane wcześniej - przerwy spowodowane zastanawianiem się co powiedzieć dalej są zdecydowanie za długie przez co cala wypowiedź staje się mało spójna.

Nie zapominajcie jeszcze o Zenonie ale to można powiedzieć inna tematyka trochę. Jakość obrazu i dźwięku na plus ale ma swoje wstawki w tym co mówi, które trochę drażnią. Często oczekiwałabym też lepszego zgłębienia tematu.

TenOdTego

Mi się dobrze słucha wolfiego, nie czuje zbyt tych przerw, a jakość wykonania jest najwyższym poziomie.
Filmy Zenona są dla mnie kiczowate (bez obrazy) to intro i sposób mówienia do mnie nie przemawia.

Karol P
Ranga: Zainteresowany tematem

nuendo Wrocław
Karol P napisał(a):Mi się dobrze słucha wolfiego, nie czuje zbyt tych przerw, a jakość wykonania jest najwyższym poziomie.
Filmy Zenona są dla mnie kiczowate (bez obrazy) to intro i sposób mówienia do mnie nie przemawia.
Wolfie jakość filmów na plus, na minus sposób wypowiadania się. Zdarza mu się też powielić jakąś głupotę. Zenona znam osobiście i nie będę obiektywny Kolega z crazy coral chyba jest na rozdrożu. Nie bardzo chyba wie w którą stronę pójść,ale znowu nie ukrywa, że ma ostatnio mniej czasu, a może to kończący się sezon ogórkowy miał wpływ. Na dobrą sprawę brakuje konkretnego polskiego kanału o tematyce nam ulubionej.

Ps. Szkoda,zet chłopaki z RA nie mają parcia na szkło

nuendo
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Wrocław

To prawda, Pan Mosurek wiele lat temu nagrał kilka świetnych filmów instruktażowych na temat chociażby cięcia roślin. Wtedy to było coś WOW, do teraz od czasu do czasu wracam do tamtych filmów.

siabal04
Ranga: Początkujący

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

376426823_861707842336986_7958025644608257909_n.jpg

Mega akwarium - peha68

rafau w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 64 · Wyświetlenia: 49917
Absolutnie fantastyczna aranżacja (pomijając aspekt ścieżki :) )ponadnormatywnego akwarium w wykonaniu Panów z Peha68. oraz filtracja:
YouTube

Film Akwarium w starym stylu.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1832
Hej MJ aranżuje akwarium w starym stylu. Moim zdaniem wyszła mu ciekawa aranżacja. ?si=dwLbrbD1NcH4t4RA
YouTube

Film 60 cm akwarium

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1702
Hej Pachi aranżuje zbiornik 60 cm. Film po niemiecku. ?si=KFBN4Enb7N4ZZSk2
YouTube

Film 45 cm akwarium

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1528
Hej Kolega Pachi aranżuje zbiornik 45 cm. Film po niemiecku. ?si=-DjieBrUC9b6y9m6
maxresdefault-2.jpg

Film ADA - Akwarium 120 cm

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1579
Hej Miłego oglądania. ?si=8hN4zjYDSt79m0XP
YouTube

Tutorial - zakładanie akwarium z mchami

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1430
Zapraszam do obejrzenia.
YouTube

Filmy Akwarium 90 cm , Pachi w akcji

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1041
Hej Miłego oglądania. ?si=5Fh2Rz-9gGmSNldY ?si=9QdaKHCSzZTR51mD
YouTube

Film Akwarium holenderskie

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1950
Hej Coś pięknego. ?si=o8iiFtK3TiTxFyNn
YouTube

Film ADA Cluster and keystone - akwarium 120cm

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1453
Hej Warto włączyć napisy po angielsku. ?si=w6pAznFJN2NMJ__n

Statystyki

Ten temat przegląda 470 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570990
 •  Liczba wątków: 48802
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 470 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.