Dwie lampy SKYLIGHT Hyperspot M problem - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Dwie lampy SKYLIGHT Hyperspot M problem

Liczba wyświetleń: 3662·Odpowiedzi: 4
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam

jestem posiadaczem dwóch lamp Hyperspot M plus sterownik i dwa suporty podłączyłem jak instrukcja kazała ( zgodnie z oznaczeniami kabli). Lampy działają ustawione na 100% wschody i zachody.
Problem pojawił się gdy chciałem ustawić oświetlenie nocne kanał zimny na 1% a ciepły na 0%
okazało się że jedna lampa świeci poprawnie (zimne światło) a druga świeci inaczej jest to jakiś
mix ciepłego i zimnego (świecą inne diody) co może być przyczyną takiego stanu rzeczy.
Podejrzewam że jest to złe oznaczenie kabli przez co błędnie ja podłączyłem ale nie wiem czy mogę je zamieniać instrukcja mówi żeby tego nie robić.
Czy może grozic to uszkodzeniem lampy?

Na sterowniku jedna dioda pali sie na zielono a druga cały czas miga czy to normalne?

Może ktoś ma te lampy i pomoże?

Piteraqua
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Najlepiej pomoże producent. Jest oficjalny mail.

Wysłane z iPhone za pomocą Akwarium

AquaMolitor
Ranga: Znający temat

Wysłałem przez ich stronę na razie odpowiedzi brak a emaila nie znalazłem.
Polskiej strony to chyba brak.

Piteraqua
Ranga: Początkujący

O faktycznie. Kiedyś mieli maila na stronie. Poczekaj cierpliwie. Jak nie dostaniesz odpowiedzi, to może drużyna z RA pomoże w kontakcie.

Wysłane z iPhone za pomocą Akwarium

AquaMolitor
Ranga: Znający temat

Mariusz Bytow Lubsko
Musisz pokombinować z tym rozdzielaczem do dwóch lamp miałem to samo podłączyłem po swojemu ( zamieniłem zimne z ciepłymi) po około 5 miesiącach znowu było odwrotnie podłączyłem jak zaleca producent i wszystko grało coś jest nie tak. Jeśli będziesz miał problem pisz to doradzę mam je teraz na boku więc jak coś pstryknę fotki gdzie robić podmiankę

Mariusz Bytow
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Lubsko

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

skylight-parmaster-lampa.jpg

Skylight PARMASTER - nowa seria do szerokich akwariów

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3756
skylight-parmaster-lampa.jpg Skylight PARMASTER to lampa LED do zadań specjalnych - miękkie, równomierne światło z odbłyśników i soczewki pokrywają duży obszar nawet w szerokich akwariach co nawiązu...
micmol.jpg

Nowość - lampy MICMOL

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6918
micmol.jpg Miło mi poinformować o wprowadzeniu do oferty lamp LED marki MICMOL. To wiodący producent oświetlenia akwarystycznego, którego produkty zyskują ogromną popularność za oceanem i w Europie....
YouTube

Film Lampy Skylight - Pachi przedstawia

Jacek Pawłowski w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 620
Hej Pachi przedstawia/ porównuje lampy firmy Skylight wszystkie modele. Przy okazji omawia, które z nich pasują do jakich zbiorników/aranżacji. Film po niemiecku.
YouTube

Lampy Skylight FM w akcji

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1413
Zapraszam do obejrzenia filmu Przemka na kanale Skylight. Link do opisu produktów: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_search_result.php?keywords=hyperspot+fm&search_in_description=0&...
YouTube

Nowe lampy ze stajni Chihiros

FoCuS_PL w Oświetlenie · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 13626
No to oglądamy :-)
129611 Ultra Slim 60_13.jpg

Lampy AquaEl Ultra Slim - nowość

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 25754
129611 Ultra Slim 60_13.jpg Aquael wypuścił kolejną nowość - lampy Ultra Slim, w załączniku udostępniłem Wam instrukcję i fotki. Poniżej opis producenta: UltraSlim Światło jest niezbędnym czynniki...
wrgb-slim1.jpg

Lampy Chihiros WRGB 2 SLIM

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 126 · Wyświetlenia: 80722
wrgb-slim1.jpg wrgb-slim2.jpg Zapraszam do obejrzenia prezentacji modeli SLIM, które właśnie zawitały na krajowe podwórko :) Zobacz opisy w sklepie: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_...
459105417_523573163587761_8334099609413252757_n.jpg

Skylight problem

Sigi w Oświetlenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 13638
Witajcie, dzisiaj lampa nie uruchomiła się, dopiero zadziałała gdy włączyłem aplikacje. Wyjeżdzam na 2 tygodnie na urlop i wolałbym by rośliny miały światło w tym czasie... Co mogę zrobić by np. manua...
foqqual-11.png

Skylight FOQAL - nowość

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 5100
foqqual-11.png Nowość w ofercie polskiej marki Skylight. Skylight FOQAL to nowoczesna seria lamp akwariowych LED, zaprojektowana z myślą o średnio wymagających i wymagających roślinach. To bardzie...
YouTube

Film Wszystkie lampy od firmy ADA

Jacek Pawłowski w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1595
Hej Taki krótki poglądowy film . Jakie były i jakie są obecnie dostępne lampy od firmy ADA. &t=?si=3SJP3es5w0MrHKWK

Statystyki

Ten temat przegląda 721 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571600
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 721 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.