Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Dzień dobry Na parapecie mam akwarium bez ryb, jedynie ślimaki. Pojawiły się jakiś czas temu takie robaki pływające jak na filmie. Co to jest? To raczej nie jest komar, ponieważ komarów w ogóle teraz u mnie nie ma. https://youtu.be/aVaVEOC0NQs
-
szkot
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Nie to nie jest jeszcze komar tylko larwy komarów
-
Anonim 60138
●
Dokładnie tak. To są larwy komarów.
-
FoCuS_PL
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
A czy komary w warunkach akwariowych mogą się wykluwac? Podejrzewam że nic nie stoi na przeszkodzie. Jednak gdyby tak było to by jakiś komar co jakiś czas latał w mieszkaniu. Dorosłego komara do tej pory nie widziałem niestety w tym roku. Jaki jest czas przechodzenia larwy do formy komara?
-
szkot
●
To są bardzo młode larwy komara.Dorosła jest cieniejsza i z wiekiem coraz więcej czasu spędza wisząc pod lustrem wody.W fazie końcowej zwija się i jest wtedy najłatwiejsza do wyłowienia. Larwa w akwarium jeśli nie ma wroga w postaci ryb ma idealne warunki do wyklucia i jak najbardziej będą latały po mieszkaniu. https://www.wlin.pl/rola-wody/biologicz ... culicidae/
-

weder
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Gdynia
- Wspieram stronę kontem Premium
-
szkot
●
Powiązane tematy
Witam
Niedawno zauważyłem w akwarium półcentymetrowe różowe robaki o średnicy około milimetra.Występują one na powierzchni podłoża i roślin trawnikowych. Gdy zostaną porwane przez prąd wody mocno się...
slimaki.jpg
Na zdjęciach:
Clea helena (Anentome helena)
Apple snail (Pomacea diffuse)
Brotia (Brotia pagodula)
Blue turbo snail (Celetaia persculpta)
Nerite snails (Neritina natalensis sp.)
Dusky N...
Mam problem, w akwarium pojawiły się takie robaki. Są bardzo żarłoczne i z dnia na dzień jest ich coraz więcej. Co to może być? Jak je zwalczyć?
Witam!
Zaobserwowałem w akwarium dziwne stworzenia (widoczne na zdjęciach w załączniku). Owe stworzenia są przyklejone do ścianki, lekko falują i się przemieszczają. W akwarium obecnie są tylko dwa oz...
Posiadam akwarium 63l.
Planuję do 5 krewetek Amano dorzucić 8 neonków i 4-5 kirysków. Czy taka obsada będzie odpowiednia (będą ze sobą żyły "w zgodzie"?), czy dodać/odjąć jakąś ilość rybek?...
Witam forumowiczow,
Jak w temacie planuje zalozyc moje perwsze akwarium bardziej naturalne z latwymi rybkami do chodowli dla poczatkujacego oraz z takimi roslinami aby nie bylo duzo przycinania.
Obec...
Witam,
Akwa 72l, 60cm długość, filtracja ultramax 1500.
Obsada:
6 gupikow dorosłych i kilka sztuk narybku
4 danio
6 brzanek wysmuklych
Kilka krewetek
1 zbrojnik pospolity...
No i właśnie... Syn ż...
Czy w zbiorniku 20X20X20 mogę trzymać krewetki? A jeśli tak, to ile? Zastanawiam się nad restartem mojego zbiornika 72L, w którym mam ze 25-35 krewetek i szukam im "tymczasowego domu". Tak s...
Jakie ryby do akwarium z brzankami ktorymi jest 6 i jedna molinezja oraz 2 kryskami chcial bym cos jescze dorzucic zeby ladnie to wygaldalo
|