Opinie o żwirach Aquasand Nature - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Opinie o żwirach Aquasand Nature

Liczba wyświetleń: 2899·Odpowiedzi: 1
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam.
Czy ktoś z was stosował żwir Zolux Aquasand Nature. Szczególnie interesują mnie czerwony piaskowiec lub bazaltowa czerń.
Czy są jakieś wady tego podłoża? Czy kiryski się nie poranią? Czy może mieć jakiś wpływ na wzrastanie i zdrowie roślin?

wojtek1p
Ranga: Początkujący

Piotr Baszucki Nowa Ruda
Seria nature nie jest obrabiana, bazaltowy niestety jak każdy ma ostre krawędzie, w przypadku kirysków wielu akwarystów wybiera podłoża powlekane nierozpuszczalnymi żywicami.

Generalnie z tą ostrością to troszkę przesada, problemem są bardzo drobne żwirki, gdzie w procesie mielenia w naturalny sposób powstaje wiele ostrych kątów, ale przy większych granulacjach nie jest tak źle.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

S5003326.JPG

Podłoże CAL Black Earth - opinie i spostrzeżenia

slawek1982 w Podłoże · Odpowiedzi: 316 · Wyświetlenia: 121150
P1090804.JPG Witam serdecznie jestem nowym forumowiczem u was i mam takie oto zapytanie :arrow: Czy ktoś z was miał do czynienia z tym podłożem ( Black Earth + Green Base xr)

Biały piasek opinie - utrzymanie czystosci...

Borys w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3744
Witam, chciałem założyć prosta aranżację z niewymagającymi roślinami i myślalem, o białym piasku, bo trochę dość mam trawnika. I teraz nie wiem, czy nie wkopuje się w jeszcze gorsza zmorę? :) Trawnik...

PRO H2O opinie

biskup w Podłoże · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 12410
Co możecie powiedzieć o ICHTHYO TROPHIC PROH20 podobne do manado ale cięższe czy stosował je ktoś? Jakieś opinie? co sądzicie o połączeniu go z aquabasis?

Azoo azoo plant grower bed opinie

Michal_Pl w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3026
Witam Poproszę o opinie na temat podłoża azoo plant grower bed jest coś warte czy może iść w kierunku innych

Jaki wybrać substrat (opinie o ferce?)

Robert Banach w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2132
Dobry wieczór. Będę robił całkowity restart akwarium. Akwarium 450l. Dostałem podłoże Manado JBL. Poprzednio maiłem to samo podłoże i substrat JBL Aquabasis Plus. Ogólnie byłem zadowolony ale wg. kal...

Seachem Flourite - opinie.

rudson w Podłoże · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 5242
Witam. Aktualny baniak mam na nowej amazonii już około roku i jestem bardzo zadowolony. Planuję w bliskiej przyszłości założyć nowy większy i dla urozmaicenia chciałbym spróbować na innym podłożu. Z...

Substrat JBL Florapol - opinie

Anonim 53985 w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 5822
Proszę o opinię czy ktoś używa ten substrat?

Podłoże JBL Proscape Plant Soil - opinie

Impact w Podłoże · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4241
Witam, mam pytanie do osob, ktore prowadza akwaria na podlozu JBL PLANTSOIL? Jak sie ono zachowuje po jakims czasie uzytkowania? czy jestescie zadowoleni z tego podloza ? Czy sie nie rozpada po dluzsz...

Żwir aquas sand nature

honzig w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1227
Witam mam pytanie o aquas sand nature od zoluxa jest to żwir chyba granulacji od 1-3 mm (na opakowaniu nie ma napisane) czy ten żwir będzie obojętny dla wody akwariowej?. I czy roślinki będą się łatwo...

Opinie na temat podłoża JBL / ADA / H.E.L.P.

Mewtwo w Podłoże · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2760
Witam, chciałbym poznać wasze opinie na temat pracy podłoża w Waszych akwariach. Główne podłoże jakie mnie interesują to: H.E.L.P. Advanced Soil Plants JBL Manado ADA Amazonia Które byście w...

Statystyki

Ten temat przegląda 184 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571008
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 184 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.