Czy wytrzyma ciężar zbornik 63l
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Witam
Otóż zakupiłem akwarium o wymiarach 60x30z35 63l .poprzedni zbornik miałem 4 lata 30 litrów. Zbiornik postawiłem na witrynie , i teraz dopiero pomyślałem , czy ta witryna wytrzyma taki ciężar. Łącznie wszystko wazy jakieś 85kg . Zbiornik zalany , narazie się nic nie dzieje. Możecie coś doradzić? Trzymaliście Cie takie zbiorniki na takim czymś. Dodaję zdjecie
- Załączniki
-
-
-
Tankowiec
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Kwestia czasu jak się rozłoży. Jak dla mnie już widać ugięcie i to łączenie blatu …
-

Akaruz
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
Szafka z podanego linku wygląda ok, ale nie posiada otworów na węże (przynajmniej teraz ich nie widać). Może nie korzystasz z filtra zewnętrznego w tym momencie, ale może warto mieć taką możliwość.
Wysłane z iPhone za pomocą Akwarium
-

AquaMolitor
●
- Ranga: Znający temat
Powiązane tematy
Witam szanowne grono po latach :) Musiałem utworzyć nowe konto, poprzednie "zgubiłem"
Przy remoncie, podczas czyszczenia baniaka na działce potłukłem swoje 12sto letnie 240 L :(
Jak to re...
Witam. Słuchajcie, czy taka szafka wytrzyma akwarium 120x29x50? Szafka jest długości 120 cm, szerokość akwarium jest idealnie przed zwężaniem się blatu, 5 nóżek, po dwie po bokach i jedna na środku....
Dzień dobry,
Obecnie mam akwarium o pojemności około 25 litrów, które stoi na komodzie i nie sprawia żadnych problemów. Planuję jednak zakup większego akwarium o pojemności 54 litrów i zastanawiam si...
Dobry wieczór. Planuję postawić na komodzie małą kosteczkę 27l i szukam rady doświadczonych z Was. Komoda jest z płyty wiórowej (góra, dół, boki), tył jest z płyty pilśniowej, więc oczywiście nic to n...
Witam, posiadam taką komodę: https://www.brw.pl/komoda-ronse-145-cm-z-2-drzwiami-i-3-szufladami-dab-san-remo-jasny,42060
na komodzie aktualnie stoją dwa zalane akwaria 45l oraz 25l i z komodą wszystko...
Zamierzam kupić akwarium 360L i mam dylemat, co wybrać. W internecie nie znalazłem informacji, na temat różnic, wad i zalet. Jeżeli ktoś miał/ma doświadczenia z tymi zbiornikami, proszę o podzielenie ...
Witam,
Ostatnio natknęłam się na opinię, że czarny silikon jest mocniejszy/trwalszy od przezroczystego, bo 1) ma inny skład & 2) przezroczysty przepuszcza więcej światła, więc mogą pod niego wros...
Hej!
W przypływie nagłego olśnienia zamówiłem sobie po latach małe akwarium 40x25x30.
Wydawało mi się, że postawię je na regale i wszystko będzie cacy. Ale posprawdzałem "maksymalny udźwig"...
Witam!
We wrześniu założyłem swoje pierwsze akwarium. Juwel Rio 180 z wbudowanym filtrem.
Posiadam w nim ślimaki, ryby oraz rośliny.
Akwarium funkcjonuje, ryby i ślimaki żyją a rośliny przycinam 😊...
Stoję przed wyborem akwarium chciałem ci z VIV (wiadomo jakość) i zbiornik ma mieć 120 szerokości ale dostępne są tylko wysokości 45 i 60 i zastanawiam się co wziąć. Czy te 60 cm wysokości to nie za d...
|
|