Klej Aquaforest Poly Glue - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Klej Aquaforest Poly Glue

Liczba wyświetleń: 2699·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Piotr Baszucki Nowa Ruda

17 maja 2022, 13:47 Klej Aquaforest Poly Glue  (#1)  

aquaforest_poly_glue_250ml_polimerowy_klej_do_korali_i_skal-i-44394-1-2000.jpg
aquaforest_poly_glue_250ml_polimerowy_klej_do_korali_i_skal-i-44394-1-2000.jpg (117.73 KiB) Przeglądane 2699 razy

Chcielibyśmy zapoznać Was z ciekawym produktem, który znajduje zastosowanie w aquascapingu. Jest nim klej polimerowy Aquaforest, który nie niszczy skał i pozwala na ich wielokrotne klejenie z wykorzystaniem tego samego materiału klejącego.

Jesli znudzi nam się aranżacja, możemy ją rozkleić a następnie skleić ponownie używając tego samego kleju, wystarczy że podgrzejemy go w gorącej wodzie :).

Kto z Was już testował?

aquapoly.png
aquapoly.png (636.67 KiB) Przeglądane 2699 razy
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Robcio Łódź

17 maja 2022, 18:10 Re: Klej Aquaforest Poly Glue  (#2)  

Miałem już okazję testować. Nie ukrywam ,że mocno zainspirował mnie filmik z testem na You Tube tego kleju. Spostrzeżenia jakie poczyniłem- temperatura - 60 st, zalecana przez producenta, jest zbyt niska do rozpuszczenia granulek do postaci plastycznej masy. Przynajmniej - 70 st. Masa szybko zastyga ( kilka min) , więc trzeba np. duże powierzchnie kamieni/ skał szybko łączyć. Do złączenia fragmentów skałek potrzebna jest duża ilość masy. Masa powinna dokładnie wypełnić szczeliny. Konieczne jest też mocne wciskanie we wszystkie zagłębienia, pory itd. ( nie trzyma się gładkich powierzchni). Skała/ kamień muszą być absolutnie suche. Wilgotnych powierzchni klej w ogóle nie łączy. Nie próbowałem jeszcze zabarwić kleju, np. pyłem z Dragon Stone. Biały kolor polimeru po zastygnięciu nie bardzo mi odpowiada. Ciekawy produkt, ale wymagający jednak pewnej wprawy i doświadczenia w posługiwaniu się nim.

Robcio
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Łódź

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

aquaforest1.jpg

Nowości Aquaforest

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1647
Kilka nowości ze stajni Aquaforest - zapewne zainteresują sympatyków marki.
YouTube

Seachem Flourish glue - sposoby używania

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 21490
Film instruktażowy przedstawiający sposoby używania kleju Seachem Flourish Glue . Na filmie pokazane jest obsadzanie korzenia w akwarium różnymi gatunkami roślin oraz sposób na radzenie sobie z wypły...

Dostawa AquaForest

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-aquaforest-wstep-b6a4426c20b72dc0a768de2824ac35ce.jpg Miło nam poinformować o dużej dostawie nawozów i podłoży marki AquaForest. Znajdzi...

Produkty Aquaforest do akwarystyki roślinnej

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat71-aquaforest-news1-4919b799361853f2570ca1c3fdd4a626.jpg Miło nam poinformować o wprowadzeniu do naszej bogatej oferty kolejnych produkt...
YouTube

Klej do roślin akwariowych

Piotr Baszucki w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 6629
Klej do epifitów sygnowany logiem Seachem - w opakowaniu 2 sztuki (2x4g). Link do opisu: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/seachem-flourish-glue-2x4g-klej-epifitow-p-28720.html

Mineralizator aquaforest

Sawiol w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6498
Witam przymierzam się do zmiany mineralizatora z qualdrop na właśnie , aquaforest? Chce podnieść kh i tym samym samo pH bo przy obecnym mam strasznie kwaśną wodę a docelowa obsada nie będzie się zape...

Podłoże Aquaforest

Kirin w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 5172
Witam potrzebuję porady odnośnie podłoża marki Aquaforest, posiadam akwarium 200l (100x40x50) i miałem zamiar zakupić AQUAFOREST AF Natural Substrate i wymieszać to z AQUAFOREST Lava Soil a następnie ...

Fotka ze sklepu AquaForest

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4318
93813667_3175469309139379_7971019891861880832_o.jpg Postanowiłem wkleić Wam to zdjęcia ponieważ bardzo spodobał mi się aranż tego zbiorniczka. Nature aquarium w starym dobrym stylu, ale jak pewnie z...

Na co przykleić tło do akwarium PennPlax klej czy coś innego

Kondzio w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1426
Witam. Mam pytanie kupiłem tło Penn-Plax które nie posiada kleju i teraz zastanawiam się na co przykleić w internecie znalazłem 2 kleje ale brak dokładnych wypowiedzi i jak się trzyma po zastosowaniu...

Microbe-Lift Plantscaper - klej do epifitów

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1603
plantscraper1.jpg Firma Microbe-Lift wprowadziła do oferty klej cyjanoakrylowy (100% bez domieszek). Cechą wyróżniającą jest duże 50-gramowe opakowanie (dla porównania klej Seachem to buteleczka 4g)...

Statystyki

Ten temat przegląda 302 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571608
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 302 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.