Witam. Mam dwa zestawy ro3 jeden używam a drugi leży nowy. Pomyślałem czy aby go nie wykorzystać i nie przepuszczac odpadu przez drugą membranę. Ma ktoś może takie rozwiązanie? Może ktos podesłać fotę jak to najlepiej podłączyć i czy taka zabawa ma sens?
akwaAmator w Filtracja· Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 8585
Dzisiaj w końcu zmodyfikowałem swoją instalację RO korzystając z faktu ze musiałem wymienić prefiltry ...
Modyfikacja polegała na dołożeniu 2 membrany 75gpd aby zaoszczędzić na odpadzie wody . Co mi ...
bbaloniasty w Szkło i meble· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2924
Witam, założyłem niedawno jako powrót do akwarystyki dwie kostki.
3 tygodnie temu pierwsza, low tech, ziemia i na tym jbl manado substrat. eheim zewnetrzny filtr. Jako rośliny pływające bocje i mało ...
Piteraqua w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3667
Witam
jestem posiadaczem dwóch lamp Hyperspot M plus sterownik i dwa suporty podłączyłem jak instrukcja kazała ( zgodnie z oznaczeniami kabli). Lampy działają ustawione na 100% wschody i zachody.
P...
czikago w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2493
Wracam po dwóch latach przerwy do rośliniaka i mam pytanie odnośnie lampy.
Akwarium 90x45x40 wysokości świeciłem dotychczas belką glo 2x39watów i czasem miałem problemy z doświetleniem albo przodu alb...
Scenery Stone w Filtracja· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3878
Cześć,
mam filtr zewnętrzny kubełkowy DIY jest napędzany pompą aquael cilculator 500, przepływ jest nie wystarczający (wyciąga 300 l\h). Chciałbym go zwiększyć, mianowicie czy jest sens połączenia dwó...
qqrq w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2151
Temat może mało akwarystyczny, ale miałem żarówkę elewacyjną, oznaczoną jako 6500k - cold white, wypaliła się kupiłem taką samą tylko innej firmy i światło już nie jest takie samo (dążę do bardzo zimn...
kujacik w Oświetlenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 948
Witam,
Finalizuję zakupy do nowego akwarium o wymiarach 130x40x50h. Skłaniam się do zakupu lamp Chihiros. I tutaj zastanawiam się czy lepiej kupić dwie belki A1201 czy jedną A1201 Plus.
Zastanawiam si...
rudson w Zwierzęta· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 6001
Hej
Czy krewetki:
Neocaridina green jade
Neocaridina black rose
są wymagającymi gatunkami?
Czy będzie im dobrze w takim normalnym hi-tech z bujną roślinnością,Co2 itd, czy może wymagają jakichś sz...
Statystyki
Ten temat przegląda 394 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571609
• Liczba wątków: 49480
• Użytkownicy: 36914
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 394 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej