Dozownik Jebao Doser 3.4 Wifi - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Dozownik Jebao Doser 3.4 Wifi

Liczba wyświetleń: 2032·Odpowiedzi: 3
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
CHLU Warszawa

16 kwi 2022, 23:58 Dozownik Jebao Doser 3.4 Wifi  (#1)  

Cześć.
jestem posiadaczem wspomnianego urządzenia jak się okazało w tej klasie sprzętu występuje prawdopodobnie ( w mojej ocenie ) wada fabryczna. A dokładnie płyny cofają się do buteleczek. Wiadomo że w tym wypadku urządzenie podaje powietrze ponieważ ilość podanego płynu określana jest tylko przez czas pracy pompy więc urządzenie "nie wie" czy podaje płyn czy powietrze.
Gdzieś czytałem na forum że faktycznie coś takiego występuje.Chciałbym jednak zapytać czy ktoś z was zna jakiś myk/patent aby ten płyn się nie cofał
Raz zaobserwowałem że pompa nie podała w ogóle nic bo płyn był tak nisko że podczas uruchomienia nie zdążył dolecieć do baniaka.
Nadmienię że płyn cofa się z wężyków dolotowych a nie z wężyków którymi już wpada do baniaka

CHLU
Ranga: Początkujący

Miasto: Warszawa

Instrukcja przewiduje ustawienie zasobników na poziomie pompy . Jeśli każesz jej zasysać przykładowo z 0,5m to jakim cudem ma się nie cofnąć?
Nawet pompy medyczne posiadają wymóg umieszczenia zasobnika płynu powyżej pompy.

Hultaj
Ranga: Zaawansowany użytkownik

A może zastosować zaworki zwrotne, takie jak w instalacji spryskiwaczy w samochodzie?
Ktoś, kiedyś tu na forum pisał, że się sprawdzają...

FoCuS_PL
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
CHLU Warszawa
no tak czytałem o tym ale moim zdaniem to nie zda egzaminu. Tak jak napisał kolega Hultaj płyn zawsze zleci do dołu do normalne prawo fizyki , w górę nie poleci :)
Zresztą zaworek , zaworkiem ale w którym niby miałby być miejscu . Na dole przy butelce po środku wężyka itp , gdzie by nie był to to co będzie pod nim z cieknie do buteleczki.

CHLU
Ranga: Początkujący

Miasto: Warszawa

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

500069559_1133704112126039_3761407677983838121_n.jpg

Chihiros WIFI HUB PRO

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 11739
500069559_1133704112126039_3761407677983838121_n.jpg "Aktywnie przygotowujemy się do premiery Chihiros WIFI HUB PRO, który już niedługo wejdzie do masowej produkcji. Jako centralne centrum intel...
Screenshot_20220201-135428.png

Gniazdko wifi

muniek23b w Oświetlenie · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 19402
Witam, może ktoś chciałby podzielić się informacją czy istnieje gniazdko wifi oraz aplikacja w której timer można tak ustawić aby po podłączeniu modułów Aquaela Day&Night przełączało zasilanie i z...
YouTube

Dozownik nawozów jaki ?

akwaAmator w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4172
Witam Rozglądam się za jakimś sensownym dozownikiem nawozów ,niestety z braku czasu często zapominam albo nie ma mnie w domu i te nawozy leje od czapy jak się przypomni ,a dobrze wiecie jakie są tego ...
eheim5.jpg

Eheim 5e z WIFI - hit czy kit?

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 11347
eheim5.jpg Najnowsza seria filtrów Eheim 5e z wifi - hit czy kit? Zapraszam użytkowników filtra do podzielenia się swoimi spostrzeżeniami.
20211130_160653.jpg

Sinkor wrgb maister wifi 120

waldimaszewski w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4764
Witam, posiadam w swoim akwarium 160x60x60 lampe ATI w ktorej swieca T5 4x54W 2x aquastar i 2x grolux bylo to wystarczajace swiatło dla dyskow i roslin ktore posiadam, jako ze przyszedł czas wymiany s...
images pompa2.jpg

Pompa dozująca Jebao DP4

TenOdTego w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4628
Kupiłem używaną pompę dozującą Jebao DP4. Czy w takim urządzeniu trzeba montować zaworki przeciw zwrotne na każdym wężyku? Jeśli tak to montuje się takiego zaworka przed pompą czy za pompą perystaltyc...
IMG-7725.JPG

Dozownik nawozów - powietrze w wężykach

piotrale w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6363
Witam, Mam pewien problem z zapowietrzaniem się wężyków w dozowniku Jebao. System zapowietrza się w jakiś tajemniczy sposób. Przy instalacji wężyki były odpowietrzone ( żadnych bąbli). Po powrocie z ...
HTB10uzBaOnrK1RjS.png

Dozownik nawozów AquaNova / Jebao a zaworek przeciwzwrotny

Oman w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3631
Cześć. Posiadam dozownik nawozów jak z tytułu wraz z zamontowany na wezunwlotowym do akwarium zaworkiem przeciwzwrotny. Odnoszę jednak wrażenie, że albo nawóz jest tak gęsty (w co wątpię) albo jakiś...

Dozownik nawozów 4 kanały - podział nawozów

BB w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5352
Dotychczas stosowałem gotowe mieszanki soli mikro + makro. Składam dozownik, który ze względu na elektronikę i gabaryty chciałbym ograniczyć do czterech kanałów. Tu pojawia się pytanie, jak najlepiej ...

Dozownik nawozów Aqua NOVA NMDP-3 + przyłącze do filtra zewn

Oman w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2036
Cześć. Posiadam dozownik Aqua NOVA NMDP-3 oraz filtr zewnętrzny. Chciałbym dozowanie nawozów podpiąć pod wąż wylotowy filtra zewnętrznego w taki sposób: - dozownik nawozów - wężyk dozujący - zaworek...

Statystyki

Ten temat przegląda 399 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571008
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 399 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.