O filtrach po niemiecku - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

O filtrach po niemiecku

Liczba wyświetleń: 1579·Brak odpowiedzi
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.

09 kwi 2022, 23:05 O filtrach po niemiecku  (#1)  

Oto jeden z moich ulubionych przedstawicieli światka akwarystycznego popełnił film, w którym przedstawia filtry czterech różnych marek.
Nie jest to takie ot porównanie typu, wyjąłem z pudełka i pokazuję.
Facet przedstawia swoje doświadczenia i przemyślenia z kilku lat użytkowania tych filtrów.
Polecam obejrzeć!

https://www.youtube.com/watch?v=xz8Vt9ESGL4

FoCuS_PL
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

image001.png

Zmiana deszczownic w filtrach Aquael

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2480
image001.png
ultramaxnews2-290921.jpg

Zmiany technologiczne w filtrach Ultramax

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2217
ultramaxnews2-290921.jpg Filtry od momentu premiery przeszły szereg zmian technologicznych, które pozwoliły wyeliminować najczęściej występujące problemy. W związku ze zmianami powstało wiele mitów ...

Zmiany technologiczne w filtrach Tetra EX

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 13215
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/artykuly/filtracja/tetra/tetratec-baner.jpg Firma Tetra w odpowiedzi na zgłoszenia akwarystów oraz uwagi opublikowane przez Czytelników Serwisu roslinyakw...
YouTube

Złoże filtracyjne w filtrach ADA

bechcik w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2407
Witam wszystkich, gdzieś znalazłem film prezentujący filtry ADA: Gdzieś tak na początku prezenterka zasypuje filtr złożem tym w worku i pada określenie antracyt. Trochę mnie to zaciekawiło i zacząłe...
YouTube

[DIY] Pompy w filtrach ADA

GFR w Filtracja · Odpowiedzi: 67 · Wyświetlenia: 26277
Witam, Prosiłbym szczęśliwych posiadaczy o podanie nazwy, typu pompy z filtrów ADA. Np.: Filtr ADA Super Jet Filter ES -1200 Filtr ADA Super Jet Filter ES -1200 EX Filtr ADA Super Jet Filter ES 24...

Czy powinno uzywac sie Zeolitu w filtrach Unimax

xkowalski w Filtracja · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 28839
W akwariach typowo roslinnych czy ta warstwa filtra powinna byc reguralnie zmieniana?

Opinie o filtrach RO

biju w Filtracja · Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 11918
Witam Jestem zmuszony do zakupu filtra RO - przy kH 16 nie ma innego wyjści, PH7,4 Dawkowanie CO2 nic go nie rusza przy takim buforze i niestety słabo się ropuszcza Nie chcę inwestować zbyt duzych p...

Powietrze w filtrach

wojtekszuminski w Filtracja · Odpowiedzi: 38 · Wyświetlenia: 11188
Witam zakładam temat bo za cholerę nie wiem co jest grane. Z filtracją tak to wygląda: Filtr narurowy z wkładem, wata. Później kubełek a za nim drugi, za kubełkami następny filtr narurowy który miesza...

Informacja o filtrach Eheim z 3 serii

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 803
seria3.jpg Polski dystrybutor marki Eheim poinformował o wycofaniu z polskiej dystrybucji modeli filtrów Eheim z serii 3. Dostępna będzie wyłącznie najnowsza seria filtrów oznaczona symbolem 4....

Kolanka przelewowe w filtrach Aquael Unimax

Makawity w Filtracja · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3294
Mam pytanie: czy te zintegrowane rurki przelewowe są scalone na stałe ( przez co wlot i wylot zawsze są skazane na swoje towarzystwo :) ), czy też można je rozdzielić?

Statystyki

Ten temat przegląda 136 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571006
 •  Liczba wątków: 48807
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 136 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.