Szkło 100x45x35, potrzebna porada. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Szkło 100x45x35, potrzebna porada.

Liczba wyświetleń: 4302·Odpowiedzi: 3
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Wygląd listy:
Cześć, chciałbym wrócić po kilku latach do akwarystyki, tym razem na bardziej poważnie.
Stoję przed wyborem kształtu akwarium na zamówienie.

Z racji konfiguracji biurka i mebli akwarium nie może być wyższe niż 35cm.
Skrzydło okna się nie otworzy :? Zwykle w sprzedaży mają akwaria 40 i 50 wysokości na 100cm.

Zastanawiam się czy taka wysokość szkła nie będzie przeszkodą, dochodzi jeszcze 5-10cm podłoża.
Jedyny plus jaki widzę, to że światło będzie łatwiej penetrować słup wody.

Etacarinae
Ranga: Początkujący

Nie widzę problemu z tymi gabarytami. Przy niższych zbiornikach jest też mniejszy problem z niedoborami światła.

Wysłane z iPhone za pomocą Akwarium

AquaMolitor
Ranga: Znający temat

35 cm wysokość będzie ok ja bym zrobił nawet niższy, mi się ostatnio marzy 60x30x18cm.
Ostatnio edytowano 25 lut 2022, 18:39 przez Karol P, łącznie edytowano 1 raz

Karol P
Ranga: Zainteresowany tematem

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

Karol P
Ranga: Zainteresowany tematem

Powrót do Szkło i meble

Powiązane tematy

product-17065.jpg

Czym czyścić szkło OptiWhite ?

marlowe w Szkło i meble · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 17635
Użyłem wczoraj do czyszczenia szyb z zielenic punktowych takiego sprzętu: image014.jpg Jednak po raz pierwszy czyściłem nim optiwhite i zauważyłem porysowania, niezbyt widoczne, ale z bliska jedna...

Powrót do roślinnego - potrzebna pomoc

Misyo w Szkło i meble · Odpowiedzi: 33 · Wyświetlenia: 22347
Witam Was Serdecznie, Po kilku latach siedzenia w morszczyźnie byłem zmuszony zlikwidować akwarium 840L. Obecnie wynajmuję dom na max 2 lata i cały sprzęt od morskiego jest dobrze schowany... Po pół ...

Grzałka do Akwarium - potrzebna czy nie ??

Rastaman123 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8713
Witam Serdecznie Jak w temacie posta, czy grzałka do akwarium jest potrzebna czy nie?? Pytam gdyż w jednym ze sklepów zoologicznych gdzie kupywałem akwarium, sprzedawca był zdziwiony moją chęcią zak...

Obsada i filtr - porada

jack38 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1613
Witam serdecznie ! Jestem w trakcie zakładania akwarium na ziemi ogrodowej . Akwarium interpet 160 z filtrem wewnętrznym . Akwarium już jest zalane i obsadzone roślinami W akwarium jest dość duża wars...

Nowe?Restart?zwał jak zwał potrzebna pomoc !!!

RB23SMRT w Szkło i meble · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 10131
Witam serdecznie forumowiczów i fachowców Na imie dali mi rafał jestem z krakowa W temacie akwarystyki jestem można by powiedziec nowicjusz , choc nie do konca bo kiedys miałem baniaczek ale było to j...

Szkło po ponad 10 latach

Mokusia w Szkło i meble · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 5588
Witajcie, Po 10 latach przerwy startuję ze zbiornikiem 112 litrów. Szkło jakieś 5 lat przeleżało w garażu, naprzemiennie nastawione na minusowe temperatury i cieplejsze dni. Wyciągnęłam je i mam zami...

Potrzebna ocena sprzętu do nowego akwarium

Adamsky41 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1718
Witam. Zamierzam założyć akwarium roślinne w stylu Iwagumi.Mam ułożoną liste zakupów w związku z tym,ale jako że akwarium miałem ponad 20 lat temu(i jak mam być szczery to wstyd się przyznać jak je pr...

Szkło do paludarium

kazujama w Szkło i meble · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 9009
Czy ktoś się orientuje gdzie można kupić szkło do paludarium. Chodzi mi o takie które miało by otwieraną przednią szybę.

Jakie szkło?

Kamil_M w Szkło i meble · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1872
Witajcie, rozglądam się za nowym zbiornikiem. Planuje zakup akwarium 200L o wymiarach 100x50x40 (Dł.xSzer.xWys.). Zastanawiam się nad wyborem grubości szkła, bo to znaczna różnica w cenie. Przód i bok...

Statystyki

Ten temat przegląda 288 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36918

•  Najnowszy użytkownik: mateusz_

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 288 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.