Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Czy siporax ten 15 mm będzie lepszy od tego większego?
-
dancio
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: nowy wisnicz
dancio napisał(a):Czy siporax ten 15 mm będzie lepszy od tego większego?
Tak, ponieważ ma większą powierzchnię w stosunku do objetości ( wagi), więc więcej narośnie na nim bakterii. Rzuć też uwagę na kulki z Siporaksu, są jeszcze mniejsze. Ale możesz zaoszczędzić dając dobre gąbki średniej ppi, z tym że gąbki szybciej się przytykają ( częściej trzeba otwierać filtr do płukania).
-
j666
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: W-wa [NW]
Czy to znaczy że muszę kupić więcej? Bo są mniejsze
-
dancio
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ogólnie potrzebuje 4 litry
-
dancio
●
dancio napisał(a):Ogólnie potrzebuje 4 litry
Jeśli upierasz się na Siporax to rzuć okiem na niemiecki amazon - też ściągałem 4 litry, aczkolwiek myślę, że gąbki dałyby radę. Rurki słabo wchodzą w zakamarki koszy na media, więc brałbym litr kulek i 3 litry rurek jakby co, żeby trochę pomieszać.
-
j666
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: W-wa [NW]
Powiązane tematy
Cześć,
czy możliwe jest zaimplementowanie własnych mediów filtracyjnych do najmniejszego modelu z serii fzn pro? Czy mógłby podzielić się ktoś jak to zrobić? Niestety ta wersja w odróżnieniu od więks...
Hej
Jak prawidłowo ułożyć media filtracyjne w filtrze. Film po niemiecku 😁. ?si=G1e7WmI-_o4a7602
52-200323.jpeg
Poszerzyliśmy naszą ofertę o nowe wkłady ceramiczne Neo Media. Są one dostępne w trzech odmianach: PURE, SOFT i HARD a ich cechą charakterystyczną jest opcja korekty pH i twardości wo...
Hej,
Jako, że wracam do Hobby mam pytanie bo znalazłem dużo starych rzeczy i stąd moje pytanie czy są przeterminowane, czy nadają się jeszcze do użytku, czy lepiej może nie ryzykować i kupić nowe.
T...
Hej, pytanie do użytkowników wyżej wymienionego filtra, czy to jest normalne, że nie mogę fabryczną grzałką zamontowana w filtrze uzyskać wyżej temperatury niż 28 stopni, skala na grzałce jest do 32 s...
Cześć, zastanawiałem się nad możliwościami Neo Media Soft. Czy ktoś używa tego produktu i jest w stanie go zrecenzować? Osobiście mam około 2 litrów wersji Pure w jednym kubełku i, jeśli chodzi o biol...
Witam , czy ktoś uzywa wypelnienia eheim substrat pro, zastanawia mnie czy podnosi ono twardość wody.
Dzieki
Jakie Media filtracyjne polecacie do filtra ultramax 2000 , 2 kosze to będą gąbki aquaela a 3 kosze nie wiem czym najlepiej wypełnić . Zawsze stosowałem sama ceramikę , tanią . Teraz chciałbym coś poz...
Dzień dobry,
Tak jak już pisałem w innym poście dzisiaj mam problem głównie z Microsorum. Planowałem zakup mineralizatora RO. Przyjrzałem się jednak dokładniej liściom Anubiasa. Jest to jedyna obecni...
Witam posiadam filtr eheim 350 T 4+
Przepływ wody 1050litrow akwarium 128l
Pytanko tam wchodzi po 2litry do każdego koszyka ale posiadam trochę więcej matrixa czy mogę go dac więcej jak wejdzie do kos...
|