gro-lux - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

gro-lux

Liczba wyświetleń: 1442·Odpowiedzi: 2
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok

18 kwi 2004, 08:36 gro-lux  (#1)  

moze troche glupie pytanie ale ja sie troche wszystkiego boje no wiec patrzylam sie dosc dlugi czas na swietlowke akwarystyczną poniewaz swiecilam sobie nia w akwarium przesadzalam rosliny a akwarium mam wbudowane j i jest ciemno nic nie widac wylaczy oswietlenie to wiec oparlam oswietlenie obok akwarium
czy te swietlowki typowo akrarystyczne nie szkodza na oczy?

Aniaa

05 maja 2004, 17:54   (#2)  

1. Interpunkcja.
2. Nie szkodzą - nie bardziej, niż zwykłe świetlówki.

Dijkstra

05 maja 2004, 18:01   (#3)  

Dopisuję się

3. Nie lenimy się, tylko wciskamy, jeśli potrzeba, ALT aby powstała zamiast "a" samogłoska "ą" :idea:
4. Jeśli świetlówka [nie chemia] nie szkodzi rybom, to raczej nie zaszkodzi i nam.
5. Ja też się o wszystko boję, np. jak zamykam chatę, to jak w filmie "Dzień Świra" zawsze wracam i sprawdzam czy wyłączyłem gaz, wodę, światło i czy dobrze zamki zamknąłem :D

MaVrick

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

YouTube

Oświetlenie led 5630 ile LUX

MaTiBu w Oświetlenie · Odpowiedzi: 38 · Wyświetlenia: 7136
Cześć Mam około dwóch metrów taśmy led 5630 zastanawiam się ile mam watt /litr 102 szt led ale nie wiem jak to obliczyć Telefonem mogę zmierzyć aplikacją LUX meter to mi wychodzi jak położę telef...

Barw świetlówek solar lux do rośliniaka

michal322 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 432
Jaka barwa 3 świetlówki, z przodu 2 * 6500k. Na tyle jest rotala rotundifolia i chciałbym ją jak najbardziej wyeksponować :wink: Chodzi o świetlówki dostępne do solar duo boya 13w. Mam do wy...

Aqua Glo + Sun Glo (Hagen) czy Gro Lux + Aquastar (Sylvania)

sytner w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3122
Proszę o poradę, który zestaw wybrać i jak oceniacie tych producentów ? Posiadam pokrywę 120x40 z oświetleniem T8 2x30w, 6500k każda i jakoś przy tych świetlówkach rośliny nie chcą rosnąć a i brunatni...

Świetlówka gro lux

K704080 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2501
Witam was serdecznie i za razem prosze was o dorade mam akwarium 180l i zamiezam kupic swietlowki czy te ktore zalanczam wraz z linkiem sa ok ?? i czy mi wystarcza zamiezam kupic 3 szt 90cm 30w http:/...

Świetlówki Gro-Lux

Artur Frankowski w Oświetlenie · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 5804
Proszę o porady z czym najlepiej mieszać świetlówki Gro-Lux Sylvania jeśli chodzi o akwaria typowo roślinne. Do tej pory używałem samych Gro-Luxów, ale mi się znudziło światło jakie dają i trochę chci...

Sylvania T5 gro-lux 54W - czy ktoś z Was zna jej parametry?

yoyi w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2081
Szukałem już wszędzie i nigdzie nie ma wzmianki ile posiada lm, jak jest temp. barwowa i współczynnik Ra.

Sylvania Gro-Lux +?

szarak w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1416
Jaką świetllówkę dodać do Sylv. Gro-Lux?

1*pawer glo,1*philips aquarel,1*gro lux,1*philips tld 840...

agnieszka z w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 941
MAM AKWARIUM dł76*szer.33*wys.38 czyli około 96l ma to być holender czy takie oświetlenie to nie za dużo 1*pawer glo,1*philips aquarel,1*gro lux,1*philips tld 840,1* phillips tld 865a może lepiej: 1...

Pawer-glo Hagen,Gro-lux Sylwania-czy to dobry pomysł

zocha w Oświetlenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1915
mam akwariumo wym.76dł33szer38wys czyli ok.100l jest to akwarium holenderskie i chcem w nim zamątować 2 jażeniówki Sylwania Gro-Lux 18w i 2 Hagen Pawer-Glo 20w czy jest to dobry pomysł

gro-lux

Gość w Oświetlenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5998
Witam chcialabym spytac się ponieważ mam akwarium 200l czy dobrze wyglądałyby u niego 2 swietlówki sylvani Gro-lux po 30w ? i tylko one no jesze mogła by być bo mam dodatkowo zwykła świetlówka 20w...

Statystyki

Ten temat przegląda 488 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570958
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 488 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.