|
|
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam, wyśle ktoś fotkę instrukcji testu Zoolek K na wysokie poziomy, bo nie pamiętam czy leje się 5ml wody z akwa i 5ml wody Ro, czy po 2,5ml. ulotka mi niestety zagineła
-

QUCHASZ
●
- Ranga: Początkujący
https://youtu.be/TywYu9owt9ADwie sekundy w google. Polecam to narzędzie 
-

nuendo
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Wrocław
-
kuba120000
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Przed chwilą mierzyłem potas testem zooleka, tradycyjna próba z 5ml wody akwariowej dała mi wynik pomiędzy 20-25 ppm K, zrobiłem więc test na wysokie stężenia i wyszło że niby powyżej 125 ppm  , i ile mam potasu?  Swoją drogą, dlaczego nie ma podziałki na ppm między 3 - 5 i 5 - 10 ppm K na probówce ?? Wysłane z M2102J20SG przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
-

Kredu
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Ten test to można sobie wsadzić .... najgorszy z całej palety firmy zoolek . U mnie też takie cuda wychodzą ,normalny test niby 25pp , robię wysokie stężenie wychodzi 125ppm Zrobiłem test na wodzie RO .... normalne stężenie 20ppm , wysokie niby 80  . test poszedł do kosza ,kupiłem świeżego refilla ... no cóż efekt ten sam . Jedyny test na Potas jaki daje jakieś wiarygodne wyniki to SALIFERT Freshwater K .Problem taki ze coś ostatnimi tygodniami nie można go dostać na Polskim rynku .
-
akwaAmator
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
-
Akwaria
nuendo napisał(a):https://youtu.be/TywYu9owt9A Dwie sekundy w google. Polecam to narzędzie 
Ale wiesz, że nie chodzi o to co wysłałeś? Zanim komuś odpowiesz na pytanie przeczytaj je 3 razy
-

QUCHASZ
●
- Ranga: Początkujący
QUCHASZ napisał(a):nuendo napisał(a):https://youtu.be/TywYu9owt9A Dwie sekundy w google. Polecam to narzędzie 
Ale wiesz, że nie chodzi o to co wysłałeś? Zanim komuś odpowiesz na pytanie przeczytaj je 3 razy
Fakt,nie doczytałem, że na wysokie stężenia.
-

nuendo
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Wrocław
Powiązane tematy
Witam.
Ponieważ po internecie krążą różne opinie na temat testów Zooleka, postanowiłem sam sprawdzić, czy rzeczywiście jest aż tak zły jak są o nim opinie :)
Przeprowadziłem "kalibrację" tes...
Cześć,
Na wstępie nie mam możliwości założenia filtra RO, to właśnie przez to piszę tego posta. Gdybym mógł, to bym to zrobił.
Jednak do rzeczy. Parametry mojej wody to GH - 14, KH - 9. Chciałbym uzys...
Cześć,
mam problem z określeniem PH na podstawie dwóch testów od firmy Zoolek.
Test pH w zakresie: 4,5-9,0 pokazuje wynik 7.5 - tu jestem pewny
Test pH w zakresie: 6,0-8,0 pokazuje wynik 8< - tutaj...
Dzień dobry,
Jakiś czas temu zakupiłem wyżej wymieniony test do bezpośredniego pomiaru co2. Nieważne czy mierze wodę z akwarium LT, wodę kranową, wodę przegotowaną, dopiero po wlaniu wielu kropel mi...
Witam
Mam takie nietypowe pytanie: wie ktoś ile ma (pojemniści) plastikowa łyżeczka z testu Fe Zooleka (dostępna również w zestawie 9w1 oraz 10w1)?
Nigdzie nie znalazłem takiej informacji.
Witam
Jak w tytule. Ma ktoś może listę co znajduje się w nawozach Zoolek? Coś mi zatwardza i tak "betonową" wodę i szukam przyczyny.
Wysłane z M2004J19C przy użyciu aplikacji mobilnej ros...
Witam
Jako że z chemii w podstawówce byłem noga więc mam pytanie. Którym testem, No2 czy No3 oznacza się poziom azotu w wodzie? A może czymś innym o którym nie wiem? Prosze o pomoc.
Jaki wybrać? Zooleka? JBL? Jakiś inny? Z drugiej strony z tego co czytam to ten JBL liczy tylko wartości potasu w wodzie słodkiej do 15mg/l :( Trochę za mało. Test zooleka właśnie mi się skończył i ni...
Joł!
Mam prośbę o opinie do wszystkich, którzy używali bądź używają.
I od razu zastrzeżenie: jeśli ktoś ma zamiar napisać, że lepiej i taniej jest samemu rozrabiać proszki, niech się wstrzyma......
nie wiem czy słyszeliście ale stara firma zoolek wypuszcza nowa serie nawozów
http://www.zoolek.pl/aquaflora.php
bardzo ciekawym nawozem może być Aquaflora micro dla ludzi stosującą metodę EI
ps.Nie...
|
|