Monte carlo - brązowieje - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Monte carlo - brązowieje

Liczba wyświetleń: 3073·Odpowiedzi: 1
Biologia roślin i problemy z konkretnymi gatunkami roślin.
Zaloguj się, aby zmienić widok
tomto1 Bielsko-Biała

21 sty 2022, 19:22 Monte carlo - brązowieje  (#1)  

Cześć. Mam od jakiegoś czasu problem z Monte carlo, zaczynają brązowieć starsze listki a także cała roślina w miejscach po przycięciu? Czy to bakterie czy objawy niedoborów/nadmiarów?

Wysłane z POCO F2 Pro przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl

tomto1
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Bielsko-Biała

Marek Marzoch Warszawa

22 sty 2022, 21:16 Re: Monte carlo - brązowieje  (#2)  

cześć, może to złudzenie, ale wygląda, że młode liście są blade/białe, a to oznaki niedoboru żelaza (mikro).
NATUREINHOUSE.COM

więcej o powstaniu brandu NATUREINHOUSE na łamach roslinyakwariowe.pl
https://roslinyakwariowe.pl/artykul ... e2KGxnpfxg

Marek Marzoch
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Warszawa

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Rośliny

Powiązane tematy

IMG_20250814_142155.jpg

Micranthemum tweediei ‘Monte Carlo’

kajnia w Rośliny · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2795
Witam, Posadziłem w nowym akwarium Micranthemum tweediei ‘Monte Carlo' in vitro. Podłoże to ROTALA Maflora Light Normal (3-5mm) + nawożenie CO2. Minęło już 4 dni od posadzenia, a ja nie zauważyłem ża...
IMG_20220927_132956.jpg

Monte Carlo - nowy zbiornik

llukasik26 w Rośliny · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2247
Witam serdecznie 16.09 po wieloletniej przerwie wystartowałem z nowym zbiornikiem. Baniak od Growisa 75l - bez nawożenia CO2. W zbiorniku: bacopa Carolina i monte carlo. Cykl azotowy dopiero w trakci...
YouTube

Micranthemum Monte Carlo czy Hemianthus Cuba

Pastel w Rośliny · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2607
Cześć, która z wyżej wymienionych roślinek sprawdzi się lepiej w takich warunkach?: -35x35x40, 49l brutto, ok.38l netto, -oświetlenie chihros wrgb 2 slim 30, 31,5lumena/l netto, 0,6w/l netto, -co2, -z...
IMG_6684.JPG

Monte carlo zaczęły szarzec listki

Wislaa1989 w Rośliny · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3429
Cześć wszystkim, Przyszedłem dzisiaj z pracy i zobaczyłem oto coś takiego na monte carlo. Listki zaczęły robić się szare od zewnątrz do środka. Czy ktoś wie co to może być? Bardzo proszę o pomoc w id...
IMG_20210909_182427.jpg

Problem z monte carlo

Vottar w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2791
Witam, 2 miesiące temu zrobiłem restart baniaka i od początku Monte Carlo ma problemy ze wzrostem. Starsze liście robią się ciemno zielone i obumierają, nowe listki wyglądają zdrowo, ale do czasu. Par...

Monte Carlo - odrywa się od podłoża

brunonatura w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2191
Cześć moje Montecarlo odrywa się od podłoża aktywnego. Co może być przyczyną słabego ukorzeniania się tej rośliny? Mam podłoże Master Soil Powder Powder 2.5 - 3 mm. Suplementuje: PO4 - 1-2 ml na ty...

Czy monte carlo pójdzie?

DmRO w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1495
Akwarium 54l, podłoże dark soil, dwie belki led w sumie 31 lm/l i co²z bimbrowni Z góry dziękuje za pomoc

Monte carlo i eleocharis acicularis mini w jednym zbiorniku

dzidek8989 w Rośliny · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3934
Zastanawiam się czy jeśli posadze te dwie rosliny w jednym zbiorniku to czy w przyszłości one się nie pomieszają ze sobą. Monte carlo planuje dać na sam przod jako typowy trawnik a eleocharis na dość ...

Micranthemum Monte Carlo - wymagania

salava8 w Rośliny · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4332
Witam. Często spotykam się z opinią, że Micranthemum Monte Carlo to łatwy trawnik. Czy Micranthemum Monte Carlo da radę przy oświetleniu LED (6500+9000K) na poziomie 30 lm/L? Podłoże to Dark Soil, C...

Wywłócznik (myriophyllum) brązowieje, gnije od dołu

inoroz w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1523
Witam, Mam problem z wyłącznikiem, otóż od jakiegoś czasu zaczyna brązowieć od podstawy, następnie gnije i się odrywa. Roślina pochodzi z in vitro, do tej pory bardzo ładnie rosła, 5-7 krotnie zwięk...

Statystyki

Ten temat przegląda 332 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570932
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 331 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.