Biologia roślin i problemy z konkretnymi gatunkami roślin.
Cześć. Mam od jakiegoś czasu problem z Monte carlo, zaczynają brązowieć starsze listki a także cała roślina w miejscach po przycięciu? Czy to bakterie czy objawy niedoborów/nadmiarów? Wysłane z POCO F2 Pro przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
-
tomto1
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Bielsko-Biała
cześć, może to złudzenie, ale wygląda, że młode liście są blade/białe, a to oznaki niedoboru żelaza (mikro).
-

Marek Marzoch
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Warszawa
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Powiązane tematy
Witam,
Posadziłem w nowym akwarium Micranthemum tweediei ‘Monte Carlo' in vitro. Podłoże to ROTALA Maflora Light Normal (3-5mm) + nawożenie CO2.
Minęło już 4 dni od posadzenia, a ja nie zauważyłem ża...
Witam serdecznie
16.09 po wieloletniej przerwie wystartowałem z nowym zbiornikiem.
Baniak od Growisa 75l - bez nawożenia CO2. W zbiorniku: bacopa Carolina i monte carlo.
Cykl azotowy dopiero w trakci...
Cześć,
która z wyżej wymienionych roślinek sprawdzi się lepiej w takich warunkach?:
-35x35x40, 49l brutto, ok.38l netto,
-oświetlenie chihros wrgb 2 slim 30, 31,5lumena/l netto, 0,6w/l netto,
-co2,
-z...
Cześć wszystkim,
Przyszedłem dzisiaj z pracy i zobaczyłem oto coś takiego na monte carlo. Listki zaczęły robić się szare od zewnątrz do środka. Czy ktoś wie co to może być? Bardzo proszę o pomoc w id...
Witam,
2 miesiące temu zrobiłem restart baniaka i od początku Monte Carlo ma problemy ze wzrostem. Starsze liście robią się ciemno zielone i obumierają, nowe listki wyglądają zdrowo, ale do czasu. Par...
Cześć moje Montecarlo odrywa się od podłoża aktywnego. Co może być przyczyną słabego ukorzeniania się tej rośliny?
Mam podłoże Master Soil Powder Powder 2.5 - 3 mm.
Suplementuje:
PO4 - 1-2 ml na ty...
Akwarium 54l, podłoże dark soil, dwie belki led w sumie 31 lm/l i co²z bimbrowni
Z góry dziękuje za pomoc
Zastanawiam się czy jeśli posadze te dwie rosliny w jednym zbiorniku to czy w przyszłości one się nie pomieszają ze sobą. Monte carlo planuje dać na sam przod jako typowy trawnik a eleocharis na dość ...
Witam. Często spotykam się z opinią, że Micranthemum Monte Carlo to łatwy trawnik.
Czy Micranthemum Monte Carlo da radę przy oświetleniu LED (6500+9000K) na poziomie 30 lm/L?
Podłoże to Dark Soil, C...
Witam,
Mam problem z wyłącznikiem, otóż od jakiegoś czasu zaczyna brązowieć od podstawy, następnie gnije i się odrywa.
Roślina pochodzi z in vitro, do tej pory bardzo ładnie rosła, 5-7 krotnie zwięk...
|
|