Ile waży pełny pojemnik Tropica Plant Growth System 60? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Ile waży pełny pojemnik Tropica Plant Growth System 60?

Liczba wyświetleń: 3439·Odpowiedzi: 2
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Dzień dobry.

Otrzymałem dzisiaj przesyłkę z systemem Plant Growth 60 Tropiki i moją obawę wzbudziła znikoma masa pojemnika ze sprężonym gazem oraz fakt, że potrząsając nim nie słychać ruchu jakiejkolwiek zawartości.
Nie miałem dotąd styczności z tym systemem i nie wiem czy zawartość pojemnika jest w formie płynnej (jak w butlach wysokociśnieniowych) czy docelowej, tzn. gazowej.

Skłonny jestem zareklamować produkt, ale wolałbym wpierw ustalić czy niewielki ciężar pojemnika faktycznie wskazuje na brak zawartości, czy też ilość fabrycznie zdeponowanego w nim gazu jest tak mała, że ciężar pełnego pojemnika nie odbiega zauważalnie od ciężaru pojemnika pustego.

Z_photo
Ranga: Początkujący

yetisize Brodnica
Gaz, te butelki są lekkie.

yetisize
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Brodnica

Dziękuję za informację.

Z_photo
Ranga: Początkujący

Powrót do Technika CO2

Powiązane tematy

20221122_085301.jpg

Małe zestawy co2 Tropica/Ista itp.

luksi_s w Technika CO2 · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8177
Witam, czy ktoś próbował regenerować małe butle 95g do zestawów typu ISTA/Tropica itp? Czy uzyskam "jakieś" ciśnienie zasypując taką butle sodą i kwaskiem + woda ? Wsadu nie wejdzie dużo / ...
YouTube

Neo CO2 System - recenzja bimbrowni do nano akwariów

Adamsky41 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 12880
Witajcie. Od dwóch dni posiadam u siebie nowy nabytek w temacie nawożenia CO2, a mianowicie żelową bimbrownie do małych akwariów. Zestaw ten ma parę zalet: -prostota w obsłudze -dobry dyfuzor -wymiana...

Cryptocoryne beckettii Petchii TROPICA

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat2230-kryptokoryna-z-wody-c1e42bd2c843052fdc6c51da6e4c8f46.jpg Zapraszamy do zakupu przepięknego egzemplarza Cryptocoryne beckettii Petchii z...

Czy mój system co2 jest nieszczelny?

Łoś w Technika CO2 · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2396
Cześć Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...

Tropica CO2 Diffuser 3-in-1 (Dyfuzor 3w1)

TenOdTego w Technika CO2 · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4794
Mój nowy dyfuzor Tropica CO2 Diffuser 3-in-1 moczony przez kilka dni w wodzie, świeżo zainstalowany w akwarium i lecą z niego tylko takie duże bąble. Sprzedali mi jakiś wybrakowany egzemplarz?

Ile czasu poddajecie CO2

Yoda40 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 55 · Wyświetlenia: 25803
Hej mam pytanie ile czasu gazujecie w akwarium ? Mam Akwarium ogólne i boje się o ryby .... Ile czasu poddajecie CO2 czy może 24h??

pojemnik co2 95g

linkon1992 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3382
Witam wszystkich. Posiadam zestaw co2 do małych akwariów z tropici cos takiego https://sklep.roslinyakwariowe.pl/technika-co2/zestawy-nano/zestaw-tropica-system-nano-p-25402.html. Moje pytanie brzmi c...

Ile podawac CO2 do akwarium 126l ?

johny30 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3192
Rosliny Heteranthera Zosteriflora Cryptocoryna Limnophila sessiliflora Eleocharis Echinodorus bleherae Gałęzatka Zielona Kula Ryby kiryski Albinosy 3 Kiryski lamparcie 2 Neony tetra 5 Otoski 5 Gu...

Problem z elektrozaworem GRÜN SYSTEM 220V 1,5W

roadehouse w Technika CO2 · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 13513
Witam kupiłem zestaw g system na alegro do butli na sztywno ,bardzo mi sie podoba tylko jak taimer wylacza elektro zawor to nadal przepuszcza co2 a jak jeszcze raz podłącze do innego gnia s tka tak j...

Ile co2 ? bimber

AQwa MANIAK w Technika CO2 · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 7092
Mając w akwarium 42l 0,7w na litr .Mam pytanie ile zacieru bimbrowni żeby było odpowiednie co2.

Statystyki

Ten temat przegląda 180 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570975
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 180 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.