Moim zdaniem trochę słabe jest to, iż z przodu akwarium stoi w powietrzu. Widać, iż blat jest 2 cm krótszy, a przednia szyba opiera się na drzwiczkach. Jeżeli tam jest jeszcze pianka, to pewnie kwestia czasu kiedy pianka zacznie opadać na drzwi, zawijać się itp.
Matę oczywiście trzeba przyciąć, generalnie ja zawsze przycinam ją minimum 1.5-2cm - raz że pod akwarium troszkę rozjedzie się na boki, dwa że ładniej wyglądają krawędzie opti jak wpadnie tam troszkę światła.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
dominiksz napisał(a):Jeżeli tam jest jeszcze pianka, to pewnie kwestia czasu kiedy pianka zacznie opadać na drzwi, zawijać się itp.
Piankę kładziesz tak, żeby nie wystawała nad drzwiczki. Akurat ta koncepcja z akwarium wystającym poza szafkę, czyli zlicowanym z frontami jest dobra - wygląda świetnie.
Piotr Baszucki w Szkło i meble· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 832
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-aquael-neo-set-nowe-zestawy-akwariowe-125-130-i-240-litrow_1-6cca71918bfbee8ada3d0d47583f93a8.jpg
Nowe zestawy Aquael Neo Set w ofercie. Do...
Piotr Baszucki w Oświetlenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1551
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-leddy-slim-bt-inteligentne-belki-led-z-wrgb-i-uv-a_1_intro.jpg
Nowa generacja kultowych belek Aquaela. Aquael zaprezentował nową linię oświ...
Piotr Baszucki w Filtracja· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2793
1989621318449463499_0_011_dystrybucja_-1631278597.jpg
Modułowy filtr kanistrowy nowej generacji. Marka Aquael wprowadziła do oferty filtr Multikani 1000, kanistrowy filtr zewnętrzny o nietypowej, mo...
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg
Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
Piotr Baszucki w Oświetlenie· Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 26003
129611 Ultra Slim 60_13.jpg
Aquael wypuścił kolejną nowość - lampy Ultra Slim, w załączniku udostępniłem Wam instrukcję i fotki.
Poniżej opis producenta:
UltraSlim
Światło jest niezbędnym czynniki...
Badman w Szkło i meble· Odpowiedzi: 47 · Wyświetlenia: 45622
Ktoś widział na żywo zestaw Aquael Opti Set wraz z szafką ? Najbardziej interesuję mnie wersja WHITE.
1. Jak się wizualnie prezentuję
2. Jakość wykonania
3. Czy standardowe światło pozwoli na prowadz...
miszelhdr w Filtracja· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1106
Witam, od 1,5 mies posiadam w/w filtr. Na początku pięknie pracował, jednak po pewnym czasie przepływ drastycznie spadł. Wyczyściłem prefiltr, gąbki (o dziwo nie były jakoś za specjalnie zawalone, co ...
Badman w Filtracja· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 8152
Od czwartku mam filtr Aquael Ultramax 1500 kupiony w pewnym sklepie za okazyjną cenę 594 zł. Niby to miała być nowa wersja lecz z tego co wyczytałem kosz zasysający powinien być innego kształtu.
Jak ...
Statystyki
Ten temat przegląda 400 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571001
• Liczba wątków: 48804
• Użytkownicy: 36935
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 399 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej