LeweLeweLof w Filtracja· Odpowiedzi: 154 · Wyświetlenia: 137212
Witam,
mam pytanie czy ktos z was uzywal/uzywa PURIGEN firmy SEACHEM w swoim filtrze. Czy rzeczywiście jest on tak skuteczny, jest lepszy niz wegiel aktywowany? Z opisu preparatu "Prawie nie wchłania...
akwaAmator w Filtracja· Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 10072
Dzisiaj włożyłem 100ml purigen do filtra w celu pozbycia się zabarwionej wody od korzenia.
Co mnie zszokowalo to 30 min po włożeniu purigenu woda w akwarium mleko!.
Wkład przepłukany przed włożeniem...
Krzysiek Wawa w Filtracja· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 8924
Zregenerowałem Purigen w ACE i teraz go płucze, ale cały czas delikatnie czuć go chlorem, jak długo płukaliście i w czym? Czy tylko w wodzie? Czy dodać coś do uzdatniania wody?
AquaMolitor w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2605
Hej, hej!
Pomyślałem, że ktoś może być zainteresowany tanim zamiennikiem woreczków na purigen (jak wiemy, przez pończochy niestety przelatuje).
Do tej pory korzystałem m.in. z qualdropa dural bag (...
gordonn w Filtracja· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4659
Witam.
Posiadam baniak 102l a w nim filtr kaskadowy Aquael FNZ-3.W koszach mam wsypany Matrix Sachem.Z racji tego że w akwarium mam dużo korzeni i barwią mi wodę kupiłem 100ml Purigen Sachem.I teraz m...
bartosz34 w Filtracja· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 5502
Witam, jak w temacie. Jakim środkiem dostępnym na wyspach regenerujecie purigen? Chodzi mi o nazwę środka typu "Bleach z tesko" czy coś w tym stylu. Wiem, że to coś ma zawierać chlor ale nie...
Statystyki
Ten temat przegląda 707 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 570932
• Liczba wątków: 48794
• Użytkownicy: 36922
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 707 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej