Pochodzenie: Azja (Sumatra, Borneo). Środowisko: W naturze zamieszkuje leśne rzeki i strumienie. Akwarium powinno być gęsto porośnięte roślinnością, z pozostawioną wolną przestrzenią do swobodnego pływania oraz silnie napowietrzone...
roslinyakwariowe.pl w Baza zwierząt· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2511
brzanka-panda.jpeg
Pochodzenie: Azja (Indie Południowe). Środowisko: W naturze zamieszkuje większość biotopów w swoim otoczeniu, od górskich potoków po stawy, jeziora czy kanały...
Czytaj więcej »...
roslinyakwariowe.pl w Baza zwierząt· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2840
brokatowa.jpeg
Pochodzenie: Azja (południowo-wschodnie Chiny). Środowisko: W naturze zamieszkuje strumienie, rzeki i tereny zalewowe. Akwarium powinno być w miarę przestronne, obsadzone roślinnością...
roslinyakwariowe.pl w Baza zwierząt· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2777
odeska.jpeg
Pochodzenie: Azja. Środowisko: W naturze zamieszkuje wody przejrzyste, ubogie w roślinność, płynącą przez skały wapienne. Podłoże zazwyczaj jest muliste, żwirowe lub... Czytaj więcej »...
roslinyakwariowe.pl w Baza zwierząt· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2883
denisoni1.jpeg
Pochodzenie: Azja (południowe Indie). Środowisko: W naturze zamieszkuje potoki górskie i rwące rzeki, z dobrze natlenioną wodą i piaszczystym lub kamienistym dnem...
Czytaj dalej: ht...
bartosz34 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4821
Witam, w czasie kiedy mało się u mnie działo udokumentowałem swoje pierwsze doświadczenie z jajorodnymi rybkami, trafiło na brzanke wysmukłą jako że dopadły je amory. Jakby komuś przeleciały za szybko...
alpintech w Baza zwierząt· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 15681
piecioprega2.jpg
Czy brzanka pięciopręga nadaje się do kostki 30 l otwartej u góry ok 2 cm od tafli wody do końca szyby ? Zastanawiam się czy nie będzie wyskakiwać ?
Mcj123 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1049
Witam,
Podpowiedzcie co mogło sie zadziałać że wspomniane ryby w akwa przestały pływać w ławicy.
Teraz cały czas są pochowane w "krzakach". Ogólnie to jest im raczej dobrze, bo już mam 3 pok...
greg1978 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4497
Witam!
Czy ktoś może wypowiedzieć się coś więcej na temat tego gatunku?
Może ktoś miał lub ma do czynienia z tą śliczną rybką, pytam przede wszystkim o jej zwyczaje!
Mam ją od dwóch dni w zbiorni...
pt123 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1579
Od wczoraj jedna z moich Brzanek mszystych ma problemy z pływaniem. Od czasu do czasu płynie do powierzchni głowa do góry jak korek i przekręca sie brzuchem do góry jakby robiła fikolka. Widać że prze...
Statystyki
Ten temat przegląda 324 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571608
• Liczba wątków: 49480
• Użytkownicy: 36914
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 324 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej