Zbigniew w Rośliny· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2872
Witam,
Od paru tygodni nowe liście Bucephalandr karłowacieją i pojawiają się dziury jak przy braku potasu, ale ten jest zwykle przy starych liściach?
Parametry:
PH 7,2
TDS 283
Ca 80
Mg 15
Gh 12
Kh 7
N...
🤔 Czy wiesz, że posiadanie akwarium przynosi wiele korzyści fizycznych, psychicznych i emocjonalnych? 🌱
Życie pędzi szybko i czasami może przytłaczać. Wprowadzenie akwarium do domu lub miejsca pracy ...
Piotr Baszucki w Podłoże· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2819
podloze-tropica-aquarium-soil.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane p...
HarveyDent w Nawożenie· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5393
Szukam opini o kapsułkach jak w temacie. Stosował ktoś? Coś innego polecacie?
Chciałbym przetestować nawożenie pod korzenie kosztem mniejszych dawek nawozu do słupa.
Podłoże aktywne.
Wysłane z RWT T...
Zbigniew w Nawożenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 274
Witam,
Czy ktoś wie jaki ma skład nowy preparat Tropica Carbon Nutrition? Czy to jak zwykle aldehyd glutarowy czy coś ciekawszego? Stosuję to w nano akwarium, gdzie nie mogę stosować CO2 z butli....
Mateo525 w Podłoże· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 8485
Cześć, czy wedlug was zastosowanie żwirku i pod niego jakiegoś rodzaju kapsułek nawozowych może dać podobny efekt jak podłoże aktywne? Pytanie takie dlatego ze chce wystartować akwarium ale bez co2 i ...
Piotrek123 w Podłoże· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 5087
Wystartowałem z akwarium . Jako podłoże dałem substrat tropici 2 cm przykryty siatką do tynków i na to 5 -6 cm piasku kwarcowego .
Teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłem bo jak po jakimś czasie będ...
korben28 w Nawożenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3364
Witam, pytanie może dziwne, czy można nawozić zieloną tropicą w dawkach dziennych ? Niby w instrukcji jest napisane raz w tygodniu, czy zrobi to różnice? Mam automatyczny dozownik, który nie ma możliw...
Statystyki
Ten temat przegląda 329 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571610
• Liczba wątków: 49481
• Użytkownicy: 36915
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 329 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej