Jbl pro scape - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jbl pro scape

Liczba wyświetleń: 2392·Odpowiedzi: 2
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

13 wrz 2021, 23:17 Jbl pro scape  (#1)  

Witam
Czy nawozy Jbl pro scape nadają się do akwarium z obsadą rybną czy jedynie do roslinnych?

cristiano9
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Akaruz Kraków

15 wrz 2021, 09:24 Re: Jbl pro scape  (#2)  

Yyyyy, a to akwarium roślinne nie może być z rybami?

Akaruz
Ranga: Znający temat

Miasto: Kraków

Piotr Baszucki Nowa Ruda

15 wrz 2021, 10:51 Re: Jbl pro scape  (#3)  

Spokojnie można stosować.
Pro scape to taka seria produktów w nawiązaniu do modnego aquascapingu - aby przyciągnąć Klienta.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

YouTube

Film Jak poprawnie robić testy wody - firma JBL

Jacek Pawłowski w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1488
Hej Bardzo prosto pokazane i łatwo wytłumaczone. Niestety po niemiecku , ale warto zobaczyć. &t=?si=mNlh1Rr8MVou5lP7
YouTube

TESTY JBL vs Acqua Lab vs Hanna

MariuszH w Nawożenie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6703
Wrzucam bo może kogoś zainteresuje i może ktoś ma podobne wnioski. Właśnie skończyłem robić testy dla PO4, NO3 i FE i poniżej wyniki: test PO4 JBL 0,4 odczyt hanka 0,99 / 1,04 ACQUA 0,8 odczyt hank...

Jbl direct co2 test - nie działa

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1536
Dzień dobry, Jakiś czas temu zakupiłem wyżej wymieniony test do bezpośredniego pomiaru co2. Nieważne czy mierze wodę z akwarium LT, wodę kranową, wodę przegotowaną, dopiero po wlaniu wielu kropel mi...

Testy Jbl jak obniżyć GH

ace22 w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3271
Witam zrobiłem test paskowy i kropelkowy Jbl wychodzą tak samo mianowicie twardość GH wychodzi dość wysoko czy bez RO da się to jakoś skutecznie trochę obniżyć? Poniżej zdjęcie paskowych zaznaczę ze ...

Test JBL na PO4, brak wyniku na skali.

DamianKr w Nawożenie · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 6292
Hej, Mam szybkie pytanie, robię test JBL na PO4 i wynik mam taki jasny żółty. I tu jest problem ponieważ skala idzie od takiego białego-szarego przez odcienie jasno-niebieskiego po ciemny niebieski. ...

Testy JBL na KH/GH

bartosz34 w Nawożenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 6436
W którym momencie przestajecie dodawać kropli? Wczoraj pròbowałem te testy i przy KH po 3 kroplach woda zmieniła się z lekko niebieskawej (nie niebieskiej) na półprzeźroczysto-żółtą. Na filmikach widz...

Tes JBL NO3

radh w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1417
Uzywam testu kropelkowego JBL do badania NO3. Do tej pory nigdy nie zastanaiałem sie ale testy JBL podaja dwie skale referencyjne. Niestety nie ma juz instrukcji obsługi i stad nie bardzo wiem do czeg...

Planta Gainer PRO Hydro Mineral - regulacja twardości

apper w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6142
Mam akwarium z dużą ilością roślin i rybami, które preferują wodę średniej twardości. Akwa 375L. Niestety w kranie mam wodę bardzo twardą. Chciałbym przejść na 100% RO i sam doprowadzić ją do pożądany...

Test Fe JBL - jak odczytać wynik?

dawid112 w Nawożenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 6330
witam mam teraz mętlik w głowie kto powie mi jaki jest prawidłowy poziom Fe w akwarium roślinnym ? bo według mnie prawidłowy poziom to 0,3 - 0,9 mg/l chodź zmierzam do 0,5mg/l to dlaczego test z jbl...

JBL Nitratex - opinie

Robcio755 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1944
Czy JBL Nitratex jestwarty uwagi przy wysokim No3?

Statystyki

Ten temat przegląda 596 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571600
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 596 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.