MariuszH w Nawożenie· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6703
Wrzucam bo może kogoś zainteresuje i może ktoś ma podobne wnioski.
Właśnie skończyłem robić testy dla PO4, NO3 i FE i poniżej wyniki:
test PO4 JBL 0,4 odczyt hanka 0,99 / 1,04
ACQUA 0,8 odczyt hank...
szkot w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1536
Dzień dobry,
Jakiś czas temu zakupiłem wyżej wymieniony test do bezpośredniego pomiaru co2. Nieważne czy mierze wodę z akwarium LT, wodę kranową, wodę przegotowaną, dopiero po wlaniu wielu kropel mi...
ace22 w Nawożenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3271
Witam zrobiłem test paskowy i kropelkowy Jbl wychodzą tak samo mianowicie twardość GH wychodzi dość wysoko czy bez RO da się to jakoś skutecznie trochę obniżyć?
Poniżej zdjęcie paskowych zaznaczę ze ...
DamianKr w Nawożenie· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 6292
Hej,
Mam szybkie pytanie, robię test JBL na PO4 i wynik mam taki jasny żółty. I tu jest problem ponieważ skala idzie od takiego białego-szarego przez odcienie jasno-niebieskiego po ciemny niebieski. ...
bartosz34 w Nawożenie· Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 6436
W którym momencie przestajecie dodawać kropli? Wczoraj pròbowałem te testy i przy KH po 3 kroplach woda zmieniła się z lekko niebieskawej (nie niebieskiej) na półprzeźroczysto-żółtą. Na filmikach widz...
radh w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1417
Uzywam testu kropelkowego JBL do badania NO3.
Do tej pory nigdy nie zastanaiałem sie ale testy JBL podaja dwie skale referencyjne.
Niestety nie ma juz instrukcji obsługi i stad nie bardzo wiem do czeg...
apper w Nawożenie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6142
Mam akwarium z dużą ilością roślin i rybami, które preferują wodę średniej twardości. Akwa 375L. Niestety w kranie mam wodę bardzo twardą. Chciałbym przejść na 100% RO i sam doprowadzić ją do pożądany...
dawid112 w Nawożenie· Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 6330
witam mam teraz mętlik w głowie kto powie mi jaki jest prawidłowy poziom Fe w akwarium roślinnym ? bo według mnie prawidłowy poziom to 0,3 - 0,9 mg/l
chodź zmierzam do 0,5mg/l to dlaczego test z jbl...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 596 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej