Witam. Zamierzem kupić do mojego baniaka 105l kubeł aqua nova ncf 1000. Raz miałam taki kubeł tylko trochę większy(1500) w 300l i nawet się sprawdzał. Dzisiaj przypomniało mi się, że ten filtr istnieje. Ma on 2 kosze. W dolnym chce dać gąbką, a w górnym hyper pore. Myślałam o purigenie. Co o tym sądzicie?
Piotr Baszucki w Filtracja· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2683
1989621318449463499_0_011_dystrybucja_-1631278597.jpg
Modułowy filtr kanistrowy nowej generacji. Marka Aquael wprowadziła do oferty filtr Multikani 1000, kanistrowy filtr zewnętrzny o nietypowej, mo...
mskala w Filtracja· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2171
Cześć,
To mój pierwszy post więc na wstępie chciałbym się przywitać :)
Chciałbym zasięgnąć Waszej, drodzy użytkownicy tego forum, wiedzy a mianowicie, otrzymałem od kolegi filtr zewnętrzny HW-302 mark...
pi3cho82 w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4268
Witam,
Czy ktoś używa rurek szklanych tytułowego producenta? Są one znacznie tańsze od konkurencji i zastanawiam się czy nie będzie tak, że skąpy dwa razy traci i będę żałował zakupu. Pewnie są wykona...
Oman w Filtracja· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2012
Cześć.
Posiadam dozownik Aqua NOVA NMDP-3 oraz filtr zewnętrzny. Chciałbym dozowanie nawozów podpiąć pod wąż wylotowy filtra zewnętrznego w taki sposób:
- dozownik nawozów
- wężyk dozujący
- zaworek...
kaksewa w Filtracja· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4533
Witam, jestem tu nowy i przymierzam się do zakupu filtra kubelkowego do mojego akwarium 63l. Planuję całkowitą przemianę mojego dotychczasowego bałaganu na akwarium typowo roślinne. Pytanie czy w taki...
arkosw w Filtracja· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3617
Witam. Zakładam pierwszą Kostkę :) Jako że budżet nie jest nieograniczony :D To kupiłem w miare budżetowy, ale myślę, że wystarczający filtr Aqua nova ncf-600 ( akwarium 60L )
Tylko mam dylemat bo f...
Crossley w Filtracja· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 7399
W ramach wolnego czasu, postanowiłem zrobić coś dla forum i dla użytkowników filtrów NCF Aqua Nova. Rozebrałem i zwymiarowałem przy okazji kilka elementów. Mam nadziej, że komuś się przyda. Głowica po...
ragrants w Filtracja· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6679
Witam, moje pytanie dotyczy filtra Aquael Ultramax 1000. Czy ten filtr zewnętrzny będzie nadawał się do zbiornika 80x40x40 (128l).Czy da sobie spokojnie rade aby przefiltrować ten zbiornik. W zbiornik...
przemo034 w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1058
Aquaszut turbo 550 i aqua nova nsf 120
Cześć czy ktoś rozbudowywal filtr aqua szut turbo 550 o gabki aqua nova nsf 120? ;) czy rurki to siebie pasują czy trzeba kombinować?
Statystyki
Ten temat przegląda 803 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 570930
• Liczba wątków: 48792
• Użytkownicy: 36922
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 803 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej