Czy warto zastosować CO2?
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Witam. Mam pytanie. Warto kupić butle tylko ze wzglądu na monte carlo?
-

pewien_akwarysta
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jasne, inne rośliny też skorzystają.
Na początek zrób sobie bimbrownię aby przekonać się jaka jest różnica we wzroście i kondycji roślin.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Piotr Baszucki napisał(a):Jasne, inne rośliny też skorzystają.
Na początek zrób sobie bimbrownię aby przekonać się jaka jest różnica we wzroście i kondycji roślin.
Tylko dla monte carlo, ponieważ mam pomysł żeby zrobić sobie małe iwagumi.
-

pewien_akwarysta
●
- Ranga: Poznaje temat
Jeśli ktokolwiek się zastanawia, czy warto mieć CO2, polecam ten filmik: https://www.youtube.com/watch?v=V0PaGyhY1sk&t=1052sPanowie zrobili dwa identycznie urządzone akwaria w lustrzanym odbiciu. W jednym CO2, w drugim nie. Nawożenie, oczywiście dostosowane. Tu jest efekt po 3 tygodniach...
-
FoCuS_PL
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Powiem tak: monte carlo z co2 będzie miało większe blaszki liściowe i znacznie szybsze przyrosty (golenie trawnika co tydzień lekko). Bez co2 także da się uzyskać piękny trawnik z tej rośliny.
-

AquaMolitor
●
- Ranga: Znający temat
Oczywiście że warto, każda roślina na tym skorzysta. Posiadanie co2 nie oznacza że trzeba łac od razu litry nawozu jak to wielu sądzi.
-
akwaAmator
●
-
Akwaria
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Monte carlo to kapryśna roslina jednym rośnie jak szalona a drugim nie chce wcale choć daja co2 , światło, dodatkowo żelazo pod korzenie i nic nie rośnie Jak ci nie pójdzie to może Micranthemum umbrosum
-
prot
●
Powiązane tematy
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/nowe-reduktory-co2-aqua-art-v2-jeden-lub-dwa-manometry_1_intro.jpg
Druga generacja reduktorów Aqua-Art. Polska marka Aqua-Art wprowadz...
Glass bent tube set fluid 1080x1080.jpg
Qualdrop rozszerza linię akcesoriów CO2. Polska marka Qualdrop wprowadza do oferty serię nowych indykatorów dwutlenku węgla przeznaczonych do akwariów roślinn...
Witam
Ktoś używa tego reaktora ?
Obejrzałem kilka filmów na YT i wygląda to solidnie i spełnia swoje zadanie ,ale cena zabija .
Jednak poszukałem ,poszperałem i zakupiłem na chinskim portalu za po...
Chciałam kupić sobie wszytko do zestawu co2 tylko wystąpił problem nie doczytałam i kupiłam reduktor firmy magnum z zaworkiem precyzyjnym i licznik bąbelków i aqua Nova. I czy jeśli odkręciłam tą końc...
Cześć
Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...
Pytanie czy początkujący akwarysta z wodą gh10 kh 5 i dawkowaniem co2 z butli powinien bać się skoków ph przy zamykaniu co2 na noc czy bezpieczniej puszczać mniej stałe. Dziekuje
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
Witam
Zamierzam kupić sobie cały system co2 z Soda stream. Już pisze dlaczego ten a nie butle wysokociśnieniowa, ponieważ nie miałbym gdzie nabić taką butle a samochodu nie mam aby pojechać gdzieś da...
Dzień dobry Drodzy Forumowicze,
Trafiłem tu teoretycznie z ogólnie niepowiązanym tematem ale technika podobna. A przeszukując internety zauważyłem na tym forum bardzo duże zagęszczenie wiedzy w temac...
Sam stanalem przed decyzja zakupienia butli CO2 (poza wakacjami rzadko bywam w domu a przygotowanie 10l mieszaniny rekacyjnej jak by nie bylo zajmuje troche cennego czasu).
Pomyslalem przy okazji o ...
|
|