Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Witam. Chce się zapytać o obsade do 112l. Nie mam pomusłu więc się pytam 
-

pewien_akwarysta
●
- Ranga: Poznaje temat
Karp, albo nie lin ładniejszy jest. Żeby nie było - jakie pytanie taka odpowiedź.
-

Akaruz
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
Akaruz napisał(a):Karp, albo nie lin ładniejszy jest. Żeby nie było - jakie pytanie taka odpowiedź.
Chciałam sprawdzić kto by lajikowi w doborze obsady.
-

pewien_akwarysta
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
ale może daj jakieś dane wyjściowe - np. jakie parametry wody możesz zapewnić? Interesują cię mniejsze rybki (stado) czy większe (harem)?
-
Elfir
●
- Ranga: Stały bywalec
Elfir napisał(a):ale może daj jakieś dane wyjściowe - np. jakie parametry wody możesz zapewnić? Interesują cię mniejsze rybki (stado) czy większe (harem)?
Chciałam zobaczyć czy ktoś pomoże lajikowi który nie wie co to odczyn ph
-

pewien_akwarysta
●
Taki laik nie powinien dobierać obsady, tylko zacząć od nauczenia się podstaw akwarystyki - czyli podstaw z chemii wodnej. Poza tym ile lat ma ten laik, że pojęcie pH mu obce? 10? To niech poprosi rodzica, by pisał w jego imieniu na forum. Dzieci nie powinny mieć prawa kupowania żywych zwierząt.
-
Elfir
●
- Ranga: Stały bywalec
Elfir napisał(a):Taki laik nie powinien dobierać obsady, tylko zacząć od nauczenia się podstaw akwarystyki - czyli podstaw z chemii wodnej. Poza tym ile lat ma ten laik, że pojęcie pH mu obce? 10? To niech poprosi rodzica, by pisał w jego imieniu na forum. Dzieci nie powinny mieć prawa kupowania żywych zwierząt.
Po części zgadzam się z tobą. Dobieranie obsad przez takie osoby kończy się 20 skalarami w 25l. Może masz racje. Pojącie pH chyba zna każdy dorosły, 10 latek nie koniecznie.
-

pewien_akwarysta
●
Powiązane tematy
Cześć, wczoraj zalałem nowe akwarium kupione w Trzmielu (Mitoja Glass) - 112L
https://trzmiel.com.pl/akwarystyka-slodkowodna/mitoja-glass-akwarium-80x35x40cm-6mm-5-lat-gwarancji
Zauważyłem, że na śr...
Dzień dobry,
To mój pierwszy post na tym forum- z góry przepraszam, że będzie przydługi ale-
w zasadzie swoje pierwsze akwarium zakładałem ponad trzydzieści lat temu(kiedy firma TROPICAL dopiero zdoby...
Witam, posiadam taką komodę: https://www.brw.pl/komoda-ronse-145-cm-z-2-drzwiami-i-3-szufladami-dab-san-remo-jasny,42060
na komodzie aktualnie stoją dwa zalane akwaria 45l oraz 25l i z komodą wszystko...
Witam
chciałbym dowiedzieć jaki może być szacunkowy koszt zużycia prądu przez akwa 240l
Chciałbym poradzić się doświadczonych kolegów jaki sprzęt byście zamontowali aby koszt utrzymania był optymalny...
Czy polecacie jakąś sprawdzoną gotową szafkę pod akwarium 112l (80x35x40cm 6mm) w rozsądnej cenie?
Najlepiej coś co macie sprawdzonego, szafka powinna być zamykana (mam dużo szpargałów, które powinny...
Cześć,
Tak jak w temacie planuję przesiadkę na 112l. Posiadam kubełek JBL e702 GreenLine i przy nim chcę pozostać. Podłoże planowałem zrobić na bazie glina/torf, a na to żwir kwarcowy (niebarwiony) ...
Hej, przymierzam się powoli do restartu mojego rocznego akwa 120l
Przechodzę na podłoże aktywne i tak się zastanawiam jak to zrobić aby mieszkańcy przetrwali.
Mam 2 filtry zewnętrzne Eheim 250 mecha...
Cześć myślę nad obsada akwarium mam pomysł nad
ramireza 1+1 Lub borreli 1+3
15 szt innesa lub 10 Neonów czerwonych
6szt kirys panda
6 otosów
lub jak wy widzicie te akwarium?
Filtr hw-302
Witam. Obsada do zbiornika o powyższych wymiarach.
Kilka słów o sprzęcie i aranżacji.
1.Filtracja kaskada Aquael FZN3. Gąbka, Matrix, Azoo 4in1, ceramika.
2.Oświetlenie belka SunSun 14W, 72 diody (bia...
Witam wszystkich, pare dni temu założyłem zbiornik 112l, akwarium roslinne i teraz moje pytania :D chcialbym zacząć zabawe z co2, Mógłby mi ktos doradzic od czego zaczac, jaki sprzet kupic,jakie param...
|
|