Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam Dziś miałem podmiankę i wyciągnąłem roślinę bo już mi więdła trochę i przez przypadek wyszły kulki które były pod podłożem i zabrudziły całą wodę... Odmuliłem co mogę zalałem świeżą wodą, filtr ma max. Woda jest bardzo bardzo mętna, biała a na roślinach osiadł się jakby ten brud. Boje się o ryby, że mogą zdechnąć . Przez chwile pływały przy rogu, a teraz jakby normalnie ale no widok jest przykry. Filtr pewnie sobie poradzi ale to wymaga 2-3 dni. Co zrobić? Mam drugie akwa, niezalane i mogę jutro szybko jakiś żwirek, przepłukać, zalać akwa, dać bakterii itd i je tam wrzucić jeżeli ma być im lepiej chociaż wiem, że cykl by się nie zamknął, ale w takiej wodzie może będzie im lepiej aż się to ustabilizuje. Help :/
-

spikiu24
●
- Ranga: Początkujący
Co to za kulki? Pooglądaj filmy GA jaki tam był armagedon w zbiornikach. W naturze ryby nie pływają w kryształach.
-

Akaruz
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
Kulki nawozowe pod rośliny. Nie mogę znaleźć tych filmów 
-

spikiu24
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Rybom nic nie będzie, filtr w końcu usunie syfek, co najwyżej wywali ci glony jak do słupa wody dostało się za dużo nawozów. Ile tej wody podmieniłeś? Zrób kolejną podmianę tak przynajmniej 50%
-

Akaruz
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
Dziś woda troszkę lepsza ale podmienię więcej wody.
-

spikiu24
●
spikiu24 napisał(a):Dziś woda troszkę lepsza ale podmienię więcej wody.
Woda podmieniona, ciągle mętna. Filtr na full i zobaczymy czy zadziała. Dziś startuje z kostką żeby w moim głównym wykonać restart.
-

spikiu24
●
kulki nawozowe dałeś do ryb? czy dobrze roumiem?
-
plagit
●
-
plagit napisał(a):kulki nawozowe dałeś do ryb? czy dobrze roumiem?
były pod podłoże już dawno, woda już itd ogarnięte, za miesiąc robię restart z nowym dobrym podłożem itd
-

spikiu24
●
Powiązane tematy
Hej
Ciekawe rozważanie na temat temperatury w akwarium .
W tym wątku wklejamy zdjęcia przedstawiające choroby ryb np: nicienie, posocznica, otłuszczenie, ospa - pomagamy w identyfikacji i leczeniu.
Hej
Film o 10 gatunkach ryb stadnych ( pływających w ławicy w zbiorniku) wg Liquid nature. Film po niemiecku. &t=?si=0Ve8tzflwxICillB
Witam serdecznie, piszę informacyjnie i równocześnie pytam. Czy ktoś spotkał się z agresją wśród Amano do ryb? Dzisiaj właśnie odłowiłem 5 dorosłych Amano (trzy samice coś koło 4 cm i dwa samce 2,5-3 ...
Zapraszamy do obejrzenia filmu prezentującego 10 najładniejszych odmian gupików. Wbrew pozorom te popularne ryby są wdzięcznym materiałem do hodowli a regularnie organizowane są konkursy na najładniej...
Witam.
Posiadam od około 2 miesięcy zbiornik 200l.
Za filtracje odpowiada fluval 305 i aquael turbo 1500.
Cykl azotowy zamknięty.
Parametrów wody nie mierzyłem wszystkich ale takie jak no2,no3,nh3/nh4...
Dzień dobry
Wczoraj kupiłem artemie liofilizowaną Sery. Pokarm podałem rybom w dwóch akwariach. Kostki artemii rozdrobniłem w palcach (czystych). Były jednak widoczne większe kawałki, które ryby zjad...
Witam
Mam obecnie w akwarium 6 tęczanek neonowych, 4 kiryski i otoska. Jak na giełdzie kupowałem te tęczanki gościu mi powiedział że to ryby z wód słonawych więc należało by dodać troche soli niejodo...
Witam
Przepraszam z góry za niską może atrakcyjność tego wątku ale od kiedy mam podłoże aktywne Controsoil to mam problem jak próbuje wyłowić ryby z akwarium. No po prostu robi się demolka totalna. J...
|