Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam, przerzucam się z gotowych nawozów na sole, i takie pytanie ile chelatu żelaza 13% dodać do "intermag mikro plus" żeby nawóz mikro miał dobre proporcje? na YT na jednym z kanałów widziałem, że 20ml intermagu + 5g chelat żelaza 13% + 480ml wody czy to dobre proporcje? pytam ponieważ nie potrafię ogarnąć kalkulatora  a i chciałbym osiągnąć takie stężenie nawozu, żeby po wlaniu 1ml nawozu poziom fe podniósł się o 0.05 ppm na 20l wody
-

QUCHASZ
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jeśli rozpusciszbChelat 13% w 500ml rozpuszczalnika i wlał mililitr tego roztworu do 20l wody, to już byś uzyskał 0.06ppm, a do tego dojdzie jeszcze Żelazo z Intermagu około 0.048ppm co razem da ci 0.108ppm. jeśli chcesz mieć 0,05 to daj 10ml Intermagu, 490wody i 2,5g Chelatu, albo jak wyżej, ale mililitr na 40l. Warto by też było sprawdzić ile z tego roztworu wyjdzie pozostałych mikroelementów
-
Dark
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Właśnie czekam aż ktoś kto używa intermag odpowie ile dodać chelatu zelaza 13% żeby proporcje sie zgadzały 
-

QUCHASZ
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Witam, pytanie do bardziej doświadczonych akwarystów, ile chelatu żelaza 13% dodać do Intermag mikro plus żeby proporcje się zgadzały?
Czy to mikro nadaje się do baniaczka ?
http://intermag.pl/nawozy/nawozy-do-fertygacji/produkt/hydropon-mikro-plus
IMG_20161121_121751.jpg
Otóż mam taki problem z nawożenia, po paru dniach od rozcieńczenia na dnie pojemnika tworzy się zawiesina po wymieszaniu jest ok ale znowu dzieje się to samo..... Dozuje poprzez dozownik więc nie ma k...
Witajcie.
Znalazłem wiele wątków odnośnie stosowania Mikro Plus z Intermagu. Niektórzy uważają, że ilość żelaza jest wystarczająca, tyle samo innych uznaje, że trzeba dodatkowo dodać żelazo. Tyle że w...
Witam, mam problem z rozcieńczeniem intermagu.
Dostałem instrukcje, żeby rozrobic 100 ml w 400 ml wody ro i dawkować 9ml na tydzień, czy dawki fe,zn,mn,b,mo,cu będą odpowiednie, czy trzeba dodac jeszc...
Mikroplus intermag czy Profito lub inny ? Jestem na etapie wyboru nawozu mikroelementowego. Światło 1w/L
Potrzebuje informacji na temat wad i zalet jednego w stosunku do drugiego...
ps. Czy okrzemk...
Panowie oczekuje konkretnej rzeczowej odpowiedzi na ten tamat a nie odsyłania do innych.
Naczytałem się już tyle że łeb kwadratowy i dalej nic nie wiem. Kalkulatory wszystkie już przeleciałem i nie ...
Panowie oczekuje konkretnej rzeczowej odpowiedzi na ten tamat a nie odsyłania do innych.
Naczytałem się już tyle że łeb kwadratowy i dalej nic nie wiem. Kalkulatory wszystkie już przeleciałem i nie ...
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z wykorzystaniem tego produktu firmy Intermag w akwarystyce:
http://www.intermag.pl/pl,0,s330,produkt51,proaqua.html
LINK:
http://allegro.pl/koncentrat-nawoz-plynny-mikro-plus-intermag-100-ml-i2066932864.html
Czy na podstawie danych, ile zawiera ten nawóz żelaza czy ta dawka zupełnie wystarczy roślinom czy lepie...
|
|