Do rozpoznania - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Do rozpoznania

Liczba wyświetleń: 2239·Brak odpowiedzi
Identyfikacja i walka z glonami i sinicami. Skuteczne metody zapobiegania.

30 gru 2020, 20:29 Do rozpoznania  (#1)  

Witam, mam problem z dużym Heniem, jest pokryty takim jakby jasno brązowym osadem jakby okrzemki albo coś takiego, ale z tego co wyczytałem w internecie one pojawiaja się w nowych zbiornikach a ten ma już prawie rok, do tego występuje w mocno oświetlonych miejscach, nic mi się nie zgadza z opisami z internetu poza wyglądem
No3-10
Po4-1
Fe-zaczalem limitować mikro do minimum (może to coś da)
CO2-butla 24h
Światło-slabej jakości 50lm/l
Woda do podmian- zacząłem od niedawna używać RO bo moja kranówka jest WYBITNIE twarda

QUCHASZ
Ranga: Początkujący

Powrót do Glony

Powiązane tematy

Glony trudne do rozpoznania

Adamowik w Glony · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1344
Witajcie! Piszę bo mam problem ze zidentyfikowaniem glonów, akwarium nowe, nawoże tylko CO2 dlatego rośliny za bardzo sie jeszcze nie wybarwiają, ale na kostce od CO2 pojawił się biały "glutowaty...

Statystyki

Ten temat przegląda 260 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571606
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 260 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.