Byłem oto świadkiem następującej scenki: Klient pyta w sklepie o zaworek, który jest sprzedawany jako przeznaczony do CO2. Sprzedawca odpowiada: nie, nie, do napowietrzania owszem, ale do CO2 się nie nadaje... Hm...
To ja także dołożę co zasłyszałem: facet kupuje zestaw akwariowy i chce dodatkowe oświetlenie (bo mówi, że za mało światła dla roślin - w pakiecie miał jakieś białe światło 8Watt). Sprzedawca: Paaanie! Jak za mało?! Więcej nie trzeba, dzisiaj wszystko robi się preparatami (tu wskazuje na regał z nawozami)
vasteq w Technika CO2· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 13093
Co oprócz Camozzi (mam złe doświadczenia z tą firmą) byście polecili na zaworek precyzyjny za elektrozaworem? Mój stary już nie trzyma przepływu. Codziennie rano po odpaleniu elektrozaworu muszę regul...
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat2230-nowo-10-0818news-55e306e7731eed33f6419045bde34e19.jpg
Pilotażowo wdrażamy usługę dostawy paczek z roślinami na sobotę, abyście mogli za...
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat2230-aquavitro-2d7370c87fdf205274dca90b2217dbc5.jpg
Miło nam poinformować iż do oferty sklepu RA dołączyły produkty marki Aquavitro. Wśród p...
kubos w Technika CO2· Odpowiedzi: 46 · Wyświetlenia: 25240
Jako, że jest to mój pierwszy post, na wstępie chciałbym się z wami drodzy Forumowicze i Forumowiczki przywitać. Jak w temacie, chciałbym się dowiedzieć jaki sprawdzony zaworek przeciwzwrotny do insta...
danielgo w Technika CO2· Odpowiedzi: 61 · Wyświetlenia: 28551
Witam serdecznie. Mam problem z regulacja zaworka. Ciśnienie na reduktorze ustawione ponizej 10(ok 5,6 bar). Chodzi o to, ze po ustawieniu odpowiedniego przepływu, po wyłączeniu, a następnie ponownym ...
leczyk10 w Technika CO2· Odpowiedzi: 32 · Wyświetlenia: 16623
Witam
Prolog
Pierwszy ranek po działającym przez cały dzień poprzedni zestawie Co2 zastałem lekko zalany obszar wokół butli. Zaworek zwrotny nie zadziałał...
Posiadam butle 1,5kg, reduktor z dwoma man...
vundo w Technika CO2· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6820
Hej, zmontowałem swój pierwszy zestaw CO2, z elektrozaworem i butlą 2kg. Ma zaworek precyzyjny Camozzi i wszystko jest zmontowane na sztywno, uszczelnione taśmą.
Butla—>reduktor->zaworek precyz...
1baroness3 w Technika CO2· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3167
Hej,
Mam zworek jak w załączniku - pytanie być może jest proste, ale nie chcę szarpać na siłę, jak wyjąć z niego wężyk? :) Niestety został przycięty przy demontażu i muszę wpiąć dłuższy a wolałabym u...
salava8 w Technika CO2· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 7725
Jaki rozmiar klucza potrzebuje żeby dokręcić śrubkę oznaczoną czerwoną strzałką? :roll:
Szybkie pytanie bo po pracy chce jechać kupić klucz. Z góry dzięki za pomoc.
zaworek_precyzyjny_camozzi_1_8_c...
Statystyki
Ten temat przegląda 208 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570936
• Liczba wątków: 48795
• Użytkownicy: 36925
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 208 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej