Biologia roślin i problemy z konkretnymi gatunkami roślin.
Witam wszystkich. Piszę z takim zapytaniem. Jaka odmiana kryptokoryny, ma ciemnooliwkowy kolor? Pozdrawiam.
-
recreo
●
- Ranga: Początkujący
A sam w ogóle szukałeś, czy rzucasz pytanie "na rybkę", bo jesteś zbyt leniwy, żeby podłubać w necie? 
-
FoCuS_PL
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Po co ta spinka, wyluzuj, popatrz sobie na rybki i odpręż się ;p i proszę nie rzucaj oskarżeń w moją stronę, a jak chcesz wyładować jakieś swoje frustracje to nie wiem czy akurat forum akwarystyczne to najlepsze miejsce:) Chciałbym złożyć zamówienie, przejrzałem wszystkie dostępne w sklepie roślinki cryptocoryne. Tutaj https://sklep.roslinyakwariowe.pl/crypt ... 39108.html na 6 i 7 zdjęciu jest ta roślinka ale na innych zdjęciach ma inny kolor. Od czego to zależy? od warunków panujących w akwarium, czy może to są różne odmiany? W google->grafika ''Cryptocoryne beckettii'' też wyskakują różne kolory, krótkie, długie łodygi... Dlatego napisałem, z prośbą o pomoc kogoś doświadczonego, natomiast Panie FoCuS_PL Tobie to dziękuję bardzo.
-
recreo
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Crypty mogą zmieniać kolor a nawet kształt liści w zależności od warunków: światło, woda, podłoże. Także czynnik oczywisty: emers, submers. recreo napisał(a):Po co ta spinka, wyluzuj, popatrz sobie na rybki i odpręż się ;p i proszę nie rzucaj oskarżeń w moją stronę, a jak chcesz wyładować jakieś swoje frustracje to nie wiem czy akurat forum akwarystyczne to najlepsze miejsce:) Chciałbym złożyć zamówienie, przejrzałem wszystkie dostępne w sklepie roślinki cryptocoryne. Tutaj https://sklep.roslinyakwariowe.pl/crypt ... 39108.html na 6 i 7 zdjęciu jest ta roślinka ale na innych zdjęciach ma inny kolor. Od czego to zależy? od warunków panujących w akwarium, czy może to są różne odmiany? W google->grafika ''Cryptocoryne beckettii'' też wyskakują różne kolory, krótkie, długie łodygi... Dlatego napisałem, z prośbą o pomoc kogoś doświadczonego, natomiast Panie FoCuS_PL Tobie to dziękuję bardzo.
-

AquaMolitor
●
- Ranga: Znający temat
Ok. Dzięki za odpowiedź. Chciałem się upewnić, bo podoba mi się ten ciemnooliwkowy kolor, a ten opis zasiał, może niepotrzebnie jakieś wątpliwości "Jest najpiękniejsza ze swojej grupy. Poszczególni przedstawiciele różnią się kolorystyką i morfologią. Różnice w kolorze liści częściowo spowodowane są naturalnymi wariacjami gatunkowymi rośliny, ale również zależą od rodzaju wody, oświetlenia i podłoża"
-
recreo
●
Gatunkow cryptocoryne jest kilka ale faktycznie roznie rosna w zaleznosci od warunkow. U mnie kiedys ciemno brazewa teraz ta sama rosnie jasno zielona.
-

marikfox
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
Powiązane tematy
Mam anubiasy na korzeniu i kryptokorynę wendtii green, zakupiłem ze 100 krewetek neocaridina i caridina, przez jakieś 2-3 tygodnie wszystko było ok.
Następnie postanowiłem wyłowić wszystkie ryby z 30l...
Cześć, kupiłem ostatnio kilka kryptokoryn przez internet. Niektóre liście żółkną ale przy tej liście są podziurawiałe i poniszczone. kilka liści już obciąłem ale młodsze tez nie wyglądają dobrze. Codz...
Czy ktoś z was ma w swoim zbiorniku kryptokorynę? Słyszałem że nie powinno jej się hodować razem z innymi roślinami bo jest dla nich toksyczna? Co o tym sądzicie?
witam kolegow z Forum.
mam do was pytanie.
kupilem tydzien temu piekne, dorodne kryptokotyny balansae okolo 50 cm wysokosci, rozgalezione, kazda po okolo 8 lisci.
Przez jakis czas byly w siatce z...
|
|