Gdzie kupić profile aluminiowe i łączniki? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Gdzie kupić profile aluminiowe i łączniki?

Liczba wyświetleń: 3669·Odpowiedzi: 5
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Chciałbym zrobić wytrzymały stelaż pod akwarium 240l, abym mógł zmieścić pod nim sumpa. Nie mógłbym zrobić drewnianego bo nie mam ukośnicy i beznadziejnie wychodzą mi takie rzeczy. Aluminiowy można po prostu złożyć po zakupie profili na wymiar.

Jaka powinna być grubość profili, aby na spokojnie mogły utrzymać ciężar akwa 120x40x50 i jak powinien wyglądać taki stelaż (profile wzmacniające po bokach, na dole itd.)?

Gdzie można znaleźć takie profile V-Slot (a szczególnie ich łączniki)? [url]https://roslinyakwariowe.pl/forum/download/file.php?id=111697
[/url]
Szukałem ich wszędzie na Allegro i w sklepach internetowych, ale nie mogę znaleźć łączników w rozmiarze innym niż 20x20mm (który pewnie nie starczy na baniaka 240l).

noobscaper
Ranga: Początkujący

Krzysztof Radziszewski Zamość PL, Manchester UK.
Na przykład w pod tym linkiem znajdziesz cały zestaw. https://cncland.pl/technika-liniowa/profile-aluminiowe

Nie musi być akurat z tego ale masz przykład. Profil 25 w zupełności wystarczy. Jest mocniejszy niż kątownik 40x40x3.

Krzysztof Radziszewski
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Zamość PL, Manchester UK.

Też gryzłem temat pod zbiornik 150x50x50. Wstępne wyliczenia wskazywały, że zakup profili i łączników wyjdzie tyle samo co gotowy stelaż.

Tu link do tematu viewtopic.php?t=79986

Ostatecznie z braku czasu zamówiłem gotowy stelaż już z płytami meblowymi pod kolor wskazany przez moją lepszą połowę.

Jest dużo ogłoszeń w znanym portalu z ofertami na zrobienie dowolnego stelaża z profili konstrukcyjnych.

No i jest też kilka gotowych szafek na stelażu dostępnych ale bez górnego blatu - nie doczekałem się odpowiedzi czy mogą taki blat dorobić.

bjoan
Ranga: Stały bywalec

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Pracuje na złomowisku powiem CI kolego ze takiego materiału jest pełno na składowiskach złomu jak masz w okolicy podjedz i zobacz sobie kupisz materiał za grosze.

djsiny

Które łączniki byłyby najmocniejsze?

noobscaper

Nadal szukasz takiego profila download/file.php?id=111697 ??

djsiny

Powrót do Szkło i meble

Powiązane tematy

Gdzie kupie zestaw akwariowy z szybą

Szalaj w Szkło i meble · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5161
Witam, orientujecie się może czy jakaś firma oferuje gotowe zestawy akwariowe z szybą zamiast pokrywy i oświetleniem? Coś jak te krewetkaria aqela ale większych gabarytów ( okolo 80 - 100l)?

Akwa 412l czy warto kupic

padi17 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2032
Witam z akwarystyka roslina mialem kilka lat temu stycznosc lecz nadal jestem amatorem chce kupic taki zestaw co o nim sadzicie i czy poradze sobie z 412l ostatnio mialem 112l. W zestawie: Cały syst...

Gdzie piasek ?

maateusz w Szkło i meble · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 4580
POtrzebuję kupić piasek - czarny z gładkimi krawędziami - bo chce mieć glonojady i zbrojniki - gdzie dostanę sprawodzony w dobrej cenie ? jaka frakcja będzie najlepsza ? i czy roslinki w tym rosną ? ...

Gdzie kupię szafkę ADA Amano

pawe_l w Szkło i meble · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2303
W itam, widzę, że bardzo ładne szafki ADA Amano. Gdzie można je kupić? Przeszukałem google ale bez sukcesów ;) pozdrawiam

Czy kupić taką szafkę?

Ela_Słupsk w Szkło i meble · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6463
Przymierzam się do kupna akwarium 112 litrów i na OLX znalazłam takie dość tanie ogłoszenie o sprzedaży szafki: -wysokość 70 cm -szerokość 35 cm -długość 80 cm Szafka jest zrobiona całkowicie z...

Statystyki

Ten temat przegląda 253 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570990
 •  Liczba wątków: 48802
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 253 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.