Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Akwarium 126 l brutto zastanawiam się nad kupnem FLUVAL 207 lub 307 który będzie odpowiedni
-
Marek87s
●
- Ranga: Początkujący
Im większy tym lepszy, nad marką też bym się zastanowił, nie ciekawe opinie krążą o Fluval-ach.
-

grzesio764
●
- Ranga: Stały bywalec
Ja mam Unimaxa 250 w 128l i nie narzekam, równowaga biologiczna jest i filtr trzeci rok chodzi bez problemu, nic nie cieknie, nie zapycha się szybko. Mogę polecić. A jeśli już się na fluvala zdecydujesz to bierz większego.
-
HaberPopp
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
HaberPopp napisał(a):Ja mam Unimaxa 250 w 128l i nie narzekam, równowaga biologiczna jest i filtr trzeci rok chodzi bez problemu, nic nie cieknie, nie zapycha się szybko. Mogę polecić.
Niestety tych modeli Aquael'a już nie uświadczysz. Do autora: Z mojego doświadczenia Fluval nie jest dobrym wyborem. Do takiego zbiornika odpowiedni będzie np. Eheim Classic 2215, Eheim Experience 350.
-

Krzysztof Radziszewski
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Zamość PL, Manchester UK.
-
Polecam Ultramax 1500 Aquael Posiadam taki filtr Bardzo cichy i wydajny
-

slawekmokwa1
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: GRUDZIĄDZ
A fluval 307 nie zrobi pralki
-
Marek87s
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Czołem
wróciłem do akwarystyki po ładnych 15 latach przerwy. Coś tam sobie powoli przypominam, coś odświeżam ale mam prośbę o pomoc w doborze czy to linii nawozowej czy to konkretnego produktu do moje...
Witam
Dawno mnie tu nie było w sensie dodania wątku :)
Planuję założenie zbiornika o wymiarach 130 dł x 45 szer. i 50 wys. szkło opti.
Chciałbym poznać Wasze propozycje odnośnie oświetlenia - będzie ...
Cześć,
Po kilku dziwnych przygodach z glonami i niepewną kranówką postanowiłem kupić filtr RO. W związku z tym mam masę pytań, ale najpierw opis akwarium:
27l - kostka 30cm
Oświetlenie led 5630 12W...
Proszę o pomoc z opanowaniem tematu krasnorostow w moim zbiorniku. Z własnego doświadczenia i wyczytanych informacji chcę szukać rozwiązania w organizacji filtracji w akwarium, i tu proszę o porade. A...
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
Zakupiłem w okazyjnej cenie niedokończoną belkę o długości 100 cm, chce ja zastosować w swoim akwarium obcinając profil. Diody Power led 1W Epistar jakie na niej wystepują:
-6500k,
-Full Spectrum,
-Bl...
Dzień dobry.
Planuje akwarium 90x45x45 i zastanawiam się nad doborem oświetlenia.
Po pierwsze, czy lampa skylight hyperbar 75 cm nie będzie pozostawiać niedoświetlonych miejsc po bokach?
I drugi...
Wybaczcie mój kolejny wpis na forum z kategorii "głupich pytań", ale to co znalazłem w sieci jest dla mnie pod tym względem niejasne.
Czy z waszego doświadczenia wynika, że wysoka jakość wo...
Witam. Posiadam filtr wewnętrzny firmy Oase w baniaku 85l. Zamierzam przerzucić się na filtr tej samej marki jednak zewnętrzny. I tutaj rodzi się pytanie: czy lepiej będzie jak przez okres dwóch tygod...
Drodzy koledzy i kolezanki
Mam takie kulki filtracyjne do basenu (wyszukiwarka albo google)
Co sadzicie o wrzuceniu ich do akwa zamiast waty?
W filtrze basenowym sie sprawdzają. To moze do kubełka alb...
|
|