Co to za robaczki. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Co to za robaczki.

Liczba wyświetleń: 1616·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Silintierka Legionowo

10 lis 2020, 22:07 Co to za robaczki.  (#1)  

Cześć, mam takie oto robaczki na pływających roślinach.
Nie mam zielonego pojęcia co to jest i jak z tym walczyć.

Silintierka
Ranga: Początkujący

Miasto: Legionowo

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Aoi

10 lis 2020, 22:26 Re: Co to za robaczki.  (#2)  

Mszyce, raczej ciężko będzie się tego pozbyć bez wywalenia wszystkiego do kosza.

Aoi
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

006 (2).jpg

pasiaste robaczki w akwarium

świerzak w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 8067
witam !!! czy ktoś z was wie co to jest za stworzonko ?? ma tego trochę u siebie i nie wiem co z tym zrobić czy one mogą w jakiś sposób zgrożć rybkom
111.jpg

Białe robaczki-jak się ich pozbyć?

Krzych1980 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3155
Witam. Nabawiłem się prawdopodobnie z zakupionym mchem takie oto robaczki. Białawe kulki z czarną plamką w środku,bardzo ruchliwe,rybką ani krewetką nic nie robią ale ogólnie trochę denerwują.Zdjęcie ...

Robaczki w akwarium

tysiaa w Sprzątanie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4544
Czy to są skoczogonki? Żyją na powierzchni wody i na roślinach wystających ponad taflę. Skaczą jak pchełki. Co z tym zrobić? Lepszego zdjęcia nie udało mi się zrobić telefonem. 20180828_184908.jpeg...

Czarne małe robaczki...

witia_2005 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2159
Wotajcie. Może ktoś z Was bedzie wiedział co tobza robaczki zadomowiły się w moim krewetkarium. Są wielkości 1-2mm. W początkowej fazie były białe. Jeśli dubluję temat to bardzo proszę o przekierowani...

małe białe robaczki

romanfrac w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1065
Witam. Mam w akwarium coś takiego: http://romanfra.webd.pl/akwarium/swinstwo%202.jpg ; http://romanfra.webd.pl/akwarium/swinstwo.jpg Część robali siedzi na szybach a...

Robaczki w filtrze

Poszumczum w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1304
Kiedy potrząsnę kubełkiem w którym znajdują się BIO RIO, gąbka i włóknina to z rurki wylotowej wypadają jakieś tam drobne paprochy i małe robaczki przypominające nieco nicienie mikto (mają podobny ksz...

Krotkie biale robaczki

unknown w Zwierzęta · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2718
Witajcie zbiornik ktory posiadam dojrzewa juz prawie 2 tyg wczoraj zauwazylem multum bialych robaczkow na sciankach akwarium co to jest jedynie moge dodac ze sa ruchliwe http://img820.images...

Małe robaczki ok 1 mm w akwarium co to za stwór

tomato21 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2561
Witam w moim akwarium pojawiło się nowe życie udało mi się cyknąć fotkę. http://img526.imageshack.us/img526/2960/222wk.jpg Robaczki łażą po szybach i roślinach ale żadnej krzywdy i...

Białe malutkie robaczki na szybach - wypławki?

Chilli w Glony · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3283
Witam. Dzisiaj podczas obserwacji mojego akwarium zauważyłem malutkie białe robaczki na szybach mikroskopijnej wielkości - energicznie pełzające i trochę mnie to zaniepokoiło, robi się ich coraz wi...

glony i robaczki

remir w Glony · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1167
Witam Mam pytanie ale nie mogę tego na razie pokazać na foto wiec opisze to jak najprosciej : pojawiły się glony nitki a po jakims czasie na powierzchni wody i na ścianach akwarium małe białe robac...

Statystyki

Ten temat przegląda 759 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571615
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 758 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.