Budowa belki LED 74 diody 1W - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Budowa belki LED 74 diody 1W

Liczba wyświetleń: 2117·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

03 paź 2020, 10:00 Budowa belki LED 74 diody 1W  (#1)  

Czy jest ktoś na forum mi pomóc w znalezieniu przyczyny uszkodzonego sterownika aqma led control.A mianowicie przy wkładaniu do obudowy chyba zrobiłem zwarcie i niewiem czy uszkodziłem draiwery czy sterownik.Przed włożeniem w obudowe działał natomiast po zaczął piszczeć buzer albo któryś draiwer dioda na sterowniku jeszcze się paliła ale nie paliły się już diody zielone.Po ponownym wlączeniu na sterowniku nie paliła się dioda i nie chce się połączyć z aplikacją po przez blututa,który chyba działa bodioda na nim mruga.Spaliły się diody na belce 1 zielona z kanału 1 i1deep red z kanału2,rozmawiałem z autorem Magu i powiedział by wymienić arduino nano co uczyniłem i dalej nic.Niewiem co dalej czynić aczkolwiek elektronikiem nie jestem. Może jakieś wskazówki dotyczące tej usterki .Dołączam zdjęcie sterownika.

ARKO-7106
Ranga: Początkujący

03 paź 2020, 11:45 Re: Budowa belki LED 74 diody 1W  (#2)  

Trzeba po kolei sprawdzić miernikiem gdzie prąd znika, robota dla elektronika, jak nie masz o tym zielonego pojęcia to się nawet za to nie bierz bo możesz jeszcze pogorszyć sprawę i przede wszystkim wyłącz z prądu

Watkins
Ranga: Poznaje temat

03 paź 2020, 12:29 Re: Budowa belki LED 74 diody 1W  (#3)  

Dzięki wielkie i znowu strzał w kolano.A może po schemacie by coś wywnioskował.Jak nie to zostaje poszukać dobrego elektronika i już. Sprawdziłem napięcie z zasilacza na przetwonice jest 36v i z przetwornicy na sterownik wychodzi 8v i to by było na tyle. Tylko brak na schemacie jakichkolwiek prądów.Znalazłem taki schemat.

ARKO-7106
Ranga: Początkujący

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

808443F2-3C74-4115-A3B2-CFB3EB6DFA92.jpeg

Budowa domu z akwarium 1800l+

Mirek81 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 37 · Wyświetlenia: 20185
Witam szanowne grono tego forum. Jako że to mój pierwszy post więc się przedstawię. Jestem Mirosław i mieszkam w Radomiu. Pierwsze rybki do domu przyniosłem w wieku 13 lat w słoiku po ogórkach kiszon...

Aquael Leddy Slim BT - inteligentne belki LED z WRGB i UV-A

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1479
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-leddy-slim-bt-inteligentne-belki-led-z-wrgb-i-uv-a_1_intro.jpg Nowa generacja kultowych belek Aquaela. Aquael zaprezentował nową linię oświ...
IMG_20260206_195046726_HDR.jpg

Żywotność belek led

andrzejkowac w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3595
Szanowni zainteresowały mnie belki led takie na 120cm długości sprzedawane w granicach 500 600zl znanych firm .Chciałbym zapytać posiadaczy jaka jest zywotnosc takich lamp .Przykładowo przy świeceniu ...
Belka LED-1.jpg

Belka DIY power led akwarium 200l

Qwasir w Oświetlenie · Odpowiedzi: 80 · Wyświetlenia: 48674
Witam serdecznie Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi. Zacznę od początku, c...
Przód 0,1.jpg

648l - Kolory Życia - Oświetlenie LED Mariusz Bytow

Mariusz Bytow w Akwaria · Odpowiedzi: 180 · Wyświetlenia: 108605
Akwarium + Media Obecnie co jest na wyposażeniu: Akwarium 180x60x60 Front OPTIWITHE Szafka:blat 36mm ,pełne plecy ,obrzeża ABS , szklane szlifowane białe fronty ,zawiasy bume ,system otwierania doty...

Upgrade oświetlenia DIY - Power Led >>>> Samsung Bridgelux

biju w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1090
Witam Szanowne Grono :) Noszę się z zamiarem upgradu mojego oświetlenia. Akwa to high tech o wym 200x40x60 Wtej chwili oświetla go belka na profilu 160 mm długa na 180 cm a na niej 88 power led 3...

Led pod pokrywę

kayaba w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2037
Dzień dobry, zakładam akwarium i zastanawiam się nad oświetleniem pod pokrywę myślę o 2x Aquael Leddy Tube Retrofit Plant 2.0 14W + np AquaEl LEDDY TUBE Day & Night 14W czy 2x Aquastel oświetlenie...

Belka Power Led

Marcellinoo w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1262
Witajcie Po 15 latach wracam znowu do akwa;) i chce własnoręcznie zrobić sobie belkę oświetleniową na diodach powel led. Akwarium o długości 60cm i szer. 30 cm. Większośc materiałów mam (pozostałoś...

Pokrywa z oświetleniem LED diy.

przemx23 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3402
Witam, Planuję powrót do akwarystyki po latach. Najprawdopodobniej wybiorę zbiornik VIV 80x45x45. Chcę wykonać pokrywę z własnym oświetleniem LED (DIY). Na razie nie chcę rozmawiać o doborze diod / dr...

Akwarium 75x35x40 - Sinkor LED II 75 cm - czy wystarczy?

bpjl w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1795
Cześć. Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...

Statystyki

Ten temat przegląda 948 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570932
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 948 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.