HarveyDent w Nawożenie· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5453
Szukam opini o kapsułkach jak w temacie. Stosował ktoś? Coś innego polecacie?
Chciałbym przetestować nawożenie pod korzenie kosztem mniejszych dawek nawozu do słupa.
Podłoże aktywne.
Wysłane z RWT T...
Adamsky41 w Glony· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 6637
Zapraszam na filmik o tym jak pozbyłem się sinic w dwa dni dzięki kapsułce na cyjanobakterie:
A tu filmik o tym czy ta kapsułka działa na czarną odmianę sinicy:
Mateo525 w Podłoże· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 8555
Cześć, czy wedlug was zastosowanie żwirku i pod niego jakiegoś rodzaju kapsułek nawozowych może dać podobny efekt jak podłoże aktywne? Pytanie takie dlatego ze chce wystartować akwarium ale bez co2 i ...
Piotrek123 w Podłoże· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 5116
Wystartowałem z akwarium . Jako podłoże dałem substrat tropici 2 cm przykryty siatką do tynków i na to 5 -6 cm piasku kwarcowego .
Teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłem bo jak po jakimś czasie będ...
marlowe w Glony· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6726
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/brown-algae-killer-kapsulka-zwalcza-brazowe-glony-brunatnice-p-40930.html
Korzystał ktoś? Nic w necie o nich nie słychać, dostępne w sklepie RA
apper w Nawożenie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6170
Mam akwarium z dużą ilością roślin i rybami, które preferują wodę średniej twardości. Akwa 375L. Niestety w kranie mam wodę bardzo twardą. Chciałbym przejść na 100% RO i sam doprowadzić ją do pożądany...
DawidJot w Sprzątanie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5100
Witam
Pytanko, czy regularnie umieszczając kapsułki pod roślinami i kulek gliniane torfowych możemy wyeliminować nawożenie do słupa wody? Czy samą ta metoda jest szansa uniknięcia glonów? Rośliny malo...
Yaras w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1069
Witam serdecznie. Czy ktoś z was używa lub miał styczność z tym światełkiem. Oczywiście jako światło dodatkowe. Na "sucho" świeci ładnie, nawet po przyłożeniu do akwa robi wrażenie. Ale jak ...
Statystyki
Ten temat przegląda 501 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570937
• Liczba wątków: 48796
• Użytkownicy: 36925
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 500 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej