Jaki to glon? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jaki to glon?

Liczba wyświetleń: 1736·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.

23 sie 2020, 18:15 Jaki to glon?  (#1)  

\

Witam, tydzień po wsadzaniu staurogyne z in vitro pojawia się coś takiego na obrzeżach liści. Nie tylko na tej roślinie. Czy może mi ktoś pomóc w identyfikacji, czy jest to glon, czy niedobór? Na załączonych zdjęciach widok po wsadzeniu i dzisiaj.
Z góry dziękuję za pomoc.

DarekkG
Ranga: Początkujący

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Dozownik nawozów jaki ?

akwaAmator w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4176
Witam Rozglądam się za jakimś sensownym dozownikiem nawozów ,niestety z braku czasu często zapominam albo nie ma mnie w domu i te nawozy leje od czapy jak się przypomni ,a dobrze wiecie jakie są tego ...
IMG_1914.jpeg

Jaki dobry dyfuzor przepływowy?

korben28 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 32 · Wyświetlenia: 18253
Witam, do tej pory używałem reaktora z filtra narurowego, ale chciał bym spróbować dyfuzora przepływowego, może ktoś używa, albo mogli byście coś polecić ? Dyfuzor na wąż 16/22.
IMG_5665.jpeg

Glon na korzeniu i roslinach

szymek1399 w Glony · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3030
Cześć, Potrzebuję pomocy w identyfikacji tego glona
20251201_141616.jpg

Jaki filtr

KasiaK w Filtracja · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 10764
Potrzebuję jakiś filtr do akwarium 40l. Od jakiegoś czasu mam problem z glonami z testu wychodzą podwyższone azotyny. Obsada krewetki i bojownik.
IMG_3419.jpeg

Bordowy glon na korzeniach i liściach

raficar rafi w Glony · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3555
Witam, od niedawna mam akwarium po totalnym restarcie zaczynając od szafki, szkła po całą aranżacje. Akwarium to 72 l, oświetlenie 20W od Aquael Leddy Slim, podłoże to drobny żwirek kwarcowy1-2mm pod ...
akwa.jpg

jaki filtr do tego "akwarium"

radekjab w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3809
Cześć Mam takie "akwarium" , pojemność 1,7 litra. Pozostałość po "zestawie". Chciałbym zrobić w nim kotnik. Pytanie takie jak w tytule: czy jest w sprzedaży jakiś mikro/nano filtr...

Jaki minimalny przepływ wody w kubełku dla 300 litrów?

Łoś w Filtracja · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5083
Cześć Mam akwarium 300 litrów. I mam takie pytanie. Jaki jest w l/h minimalny przepływ wody w kubełku tak aby czyścił on wode mechanicznie i biologicznie w akwarium właśnie 300 litrów?? No bo mechani...

Jaki termometr do silnych pielęgnic

Łoś w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2551
Witam Posiadam 300 litrowe akwarium z pielęgnicami. Do mierzenia temperatury w wodzie używałem dwa termometry sery. Jeden szklany precyzyjny sery(taki żólty cienki) i drugi naklejany jako pasek na ze...

Jaki wężyk i kolanko do co2 z Sodastream??

Łoś w Technika CO2 · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3046
Witam Zamierzam kupić sobie cały system co2 z Soda stream. Już pisze dlaczego ten a nie butle wysokociśnieniowa, ponieważ nie miałbym gdzie nabić taką butle a samochodu nie mam aby pojechać gdzieś da...

Jaki filtr do kostki 50x50x50

razarewi w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2311
Witam, Jak filtr zewnetrzny polecilibyscie do kostki 50x50x50? Pozdrawiam, Robert

Statystyki

Ten temat przegląda 392 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571009
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 391 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.