Witam, co dolega brzance mszystej? Parametry wody są w normie jak mierzyłem. NO3 15, NO2 0, KH 2, GH 8, PH 6.5 CL 0. CO2 30.
Przesyłam link do filmu na YouTube najlepiej widać, że coś jest nie tak. Postrzępione płetwy, dziwne ruchy drgające, nierówny oddech, może ktoś coś jeszcze dostrzeże. Całe akwarium było leczone metronidazolem na wiciowce.
Za chwilę jak yt przemieli będzie można włączyć jakość fhd.
Dobra, więc tak, brzanka dostawała wpierdziel od innych, po odłowieniu do osobnego zbiornika, dodaniu do wody sera baktoforte, wraca do zdrowia, je i płetwy odrastają.
Agrabel napisał(a):Dobra, więc tak, brzanka dostawała wpierdziel od innych, po odłowieniu do osobnego zbiornika, dodaniu do wody sera baktoforte, wraca do zdrowia, je i płetwy odrastają.
LYSERpL w Zwierzęta· Odpowiedzi: 146 · Wyświetlenia: 210264
Witam! Kupiłem niedawno akwarium, z którym dostałem kilkanascie rybek. Nie bardzo znam sie na pielęgnicach i prosze o pomoc w identyfikacji gatunków
1 http://imageshack.us/f/19/njzs.jpg/
2 http://imag...
Wojciech S w Zwierzęta· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1425
Cześć, zwracam się o pomoc w diagnozie choroby(?) u ryb w moim zbiorniku.
Wszystko zaczęło się mniej niż pół roku temu, zaczęły wtedy zdychać skalary i czasem inne ryby, średnio jedna ryba na 2/4 tyg...
Jacek Pawłowski w Zwierzęta· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1238
Hej
Film dla pasjonatów Albumów i Skalarów. Simon ma naprawdę olbrzymie zbiorniki w swojej hodowli oraz piękne ryby.
Btw Mam nadzieję, że administrator nie usunie tego posta. &t=?si=XWs-oepEIpP...
94adamo94 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3648
Cześć,
proszę o pomoc w identyfikacji organizmów na szybie. Średnica około 1-2mm. Nie mają wyraźnego korpusu, tak jakby parzydełka wyrastały z jednego punktu, czyli takie bardziej krzaczaste niż drze...
Rafal132 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1686
Witam
Pilnie potrzebuję pomocy. Mojemu skalarowi w ciągu jednej nocy pojawiła się ogromna rana na prawym boku pod płetwą. Rana biaława dosyć głęboka i duża. Skalar stracił apetyt. Co to może być?
A...
Pstrungarz w Zwierzęta· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2329
Dzień dobry - zakładam właśnie nowe akwarium(ciemne wody) i w głowie mam prostą i niedużą obsadę. Proszę tylko kogoś bardziej doświadczonego o opinię na ten temat.
Akwarium 60x40x40 72l
Podłoże piach ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 210 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej