|
|
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Czy ktoś ma doświadczenie w reklamowaniu pękniętego akwarium? Od 2 miesięcy mam aquael shrimp set 30, z firmową szafką, a w nim paludarium. Wody około 15 litrów. Dziś w nocy obudził mnie stukot - okazało się, że akwarium pękło, najprawdopodobniej na dole bo woda wyciekła, póki co ratuję rośliny (jest trochę babrania) i parkiet, zbiornik dokładnie obejrzę jak usunę wszystko ze środka. Szafka też jest zniszczona - cała górna płyta napuchła. Aquael nie daje gwarancji na akwa ale rękojmia przecież funkcjonuje 
-

wadera
●
- Ranga: Początkujący
Jak nie dają gwarancji, minimum 2 lata jak na każdy produkt. Reklamuj śmiało
-
kobik
●
- Ranga: Poznaje temat
Pewnie że dają gwarancję. Zrób zdjęcia i wyślij mailem. Niemniej-nie sądzę aby gwarancja była na szkło-raczej na szczelność (klejenie). Adresy znajdziesz na stronie aquaela. Jeśli możesz, załącz fotki także tutaj. wadera napisał(a):Czy ktoś ma doświadczenie w reklamowaniu pękniętego akwarium? Od 2 miesięcy mam aquael shrimp set 30, z firmową szafką, a w nim paludarium. Wody około 15 litrów. Dziś w nocy obudził mnie stukot - okazało się, że akwarium pękło, najprawdopodobniej na dole bo woda wyciekła, póki co ratuję rośliny (jest trochę babrania) i parkiet, zbiornik dokładnie obejrzę jak usunę wszystko ze środka. Szafka też jest zniszczona - cała górna płyta napuchła. Aquael nie daje gwarancji na akwa ale rękojmia przecież funkcjonuje 
-

AquaMolitor
●
- Ranga: Znający temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Gwarancja jest na cały produkt, a nie na wybrane części..
-
derag0n
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Zgierz
Możliwe że masz rację. Nie napisałem tego przecież z pełną stanowczością  Osobiście nie spotkałem się, aby szklarz dawał gwarancję na szkło (zawsze na szczelność-klejenie)-może z Aquaelem, większą firmą jest inaczej. Co do gwarancji na cały produkt, dobrym przykładem mogą być filtry seachem tidal- 5 lat gwarancji (ale nie na pompę, tylko plastikową obudowę). derag0n napisał(a):Gwarancja jest na cały produkt, a nie na wybrane części..
-

AquaMolitor
●
- Ranga: Znający temat
Wg mnie to czy jest gwarancja zależy tylko od dobrej woli producenta/sprzedawcy. Raczej wątpię żeby nie uznali w takim przypadku ale jak co to rękojmia.
-
Majkel82
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
od dawna masz z ustawy 2 lata gwarancji i dobre chęci nic tu do tego. Skoro akwarium sprzedawane jest na X litrów, to ma tyle wytrzymać. Jeśli samo z siebie, bez uszkodzenia przez użytkownika, puściło wodę to jest to sprawa na gwarancję i już
-
kobik
●
- Ranga: Poznaje temat
Gwarancja jaką daje producent jest na podstawie dobrych chęci a prawo do reklamacji gdy jesteś konsumentem przysługuje na okres 2 lat u sprzedawcy. Tak mi sie wydaje przynajmniej:) Reklamowałem kiedyś dużo większą pierdołe jaką był zlej jakości położony silikon w akwarium Wromaka. Sprzedawca trochę mnie olał ale po mailu do producenta Wromak zgodził się poprawić dla dobra klienta  W tym przypadku sądzę że bez problemu uznają reklamacje.
-
Majkel82
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Powiązane tematy
Witam szanowne grono tego forum.
Jako że to mój pierwszy post więc się przedstawię.
Jestem Mirosław i mieszkam w Radomiu.
Pierwsze rybki do domu przyniosłem w wieku 13 lat w słoiku po ogórkach kiszon...
Witam, w rogu akwarium zauważyłem dziwne pęknięcie. Nie wiem co to może być i czy to groźne i może nagle skończyć się tym że wszystko wyląduje na podłodze, czy może mi od ma to wpływu na nic... Nie wi...
Hej
Dwa filmy, pewnie będą kolejne.
Jak widać na filmach Chihiros ma dużo ciekawych produktów.
Miłego oglądania. &t=?si=ABZ-EW5Yem0dbFB- &t=?si=_sCVoYriRddyU-W7
Witam właśnie jestem w trakcie cięcia prolili pod akwarium 150*60*60
Profile jakie zakupiłem to 40*40 2mm
Całkowita wysokość to 80cm z blatem .
Tak się zastanawiam czy nie popełniłem błędu nie kupując...
Witam. Akwarium 35 l sześcian aquael przecieka z dołu. Mam zbiornik zapasowy 25l i dosłownie jednodniowe rośliny z in vitro
A) naprawić zbiornik ( choć nie wiem czy się uda) i wrzucić je od razu spowr...
Witam ,powoli nadchodzi czas wymiany mojej szafki pod akwarium 270l kiepsko wykonanej i już z trochę zawilgoconym blatem .Wymyśliłem że najlepiej stelaż lub szafka z stelażem i koniecznie nóżki bo pod...
Zostało wstępnie wybrane nowe akwarium - ROTALA SUPER PURE OPTI 90x50x50
Pytanie do doświadczonych osób bo sam nigdy z tym styczności nie miałem - co pod spód? Spawany stelaż stalowy wykończony płytą,...
Witam!
Zakupiłem akwarium profilowane diversa startup60 (z ramką) z szefką diversa comfort (z maskownica) Wymiary szafki i akwarium podawane były takie same po ustawieniu akwarium na szafce okazało s...
Cześć,
Niestety po latach zaczyna mi cieknąć akwarium... i musze wymienić silikon. Akwarium 530 litrów. Jakie marki doradzacie?
1. DenBraven https://www.arsen24.pl/produkt/silikon-montagefix-aq-szkl...
Hej,
stawiam 2 małe zbiorniki (45 i ~31 litrów) i akurat mam pod ręką 2 maty - 3mm i 7mm. Boję się, że jedna jest za gruba, a druga za cienka, a w necie ciężko coś konkretnego znaleźć - jedni piszą, ż...
|
|