Preparaty lecznicze przy ampulariach i raczkach - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Preparaty lecznicze przy ampulariach i raczkach

Liczba wyświetleń: 1393·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Który z tych preparatów mogę podać mając w zbiorniku ampularie i raczki CPO?

TRYPAFLAVINA, Fmc, SERA BAKTOFORTE

Pozdrawiam, r.

Rozrabiak
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Screenshot_20260302-121911.SmartLife.png

Zużycie prądu przy ogrzewaniu podłogowym

TenOdTego w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3097
Przypadkowo przeprowadziłem test zużycia prądu przez grzałkę. Temperatura w akwarium 22 stopnie. Akwarium 243 litry. Parametry otoczenia na stałym, niezmiennym poziomie. Filtr kaskadowy FZN-3 + grza...
YouTube

Film - Dwie ważne porady przy przycinaniu roślin

Jacek Pawłowski w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2613
Hej Film po niemiecku. Pachi omawia zagadnienie jak przycinać rośliny w akwarium. ?si=IWYDhJdsmvKhOg3L
IMG_20250628_175146_edit_24347285525451.jpg

Jak obniżyć wysokie PH przy niskim KH?

Pszenica w Nawożenie · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 11960
Cześć wszystkim, zgłaszam się do was z prośbą o pomoc, jak skorygować parametry wody. Woda w akwarium Low Tech przed co tygodniową podmianą: PH 7,5 KH 4 GH 6-7 No2 0 Woda w kranie: PH 8,5 KH 3 GH...
IMG_20221222_141809.jpg

Glony przy stosowaniu podłoża aktywnego

Anonim 23494 w Glony · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 9612
Witam wszystkich, od jakiegoś czasu borykam się w akwarium z glonami, najpierw compsopogon (udało się wyjść) a teraz zielenice w formie wszelakiej - długie nitki, krótie nitki i kropki - a oprócz te...
YouTube

Preparaty do czystej wody a krewetki

KarolGda w Zwierzęta · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 17240
Cześć, Chciałem zapytać Was o preparaty pomagające uzyskać "krystalicznie czystą wodę" w zbiornikach z krewetkami. Zakupiłem Tetra Crystal Water i jakie było moje zdziwienie w domu, gdy pod ...
IMG_20220309_163315.jpg

Plaga glonów przy dobrych parametrach wody?

Konrad2022 w Glony · Odpowiedzi: 31 · Wyświetlenia: 15588
Czy możecie mi wytłumaczyć dlaczego mój zbiornik atakują różnego rodzaju glony (zielenice, nitki, krasnorosty, compsopogon) skoro światło jest umiarkowane a NH4, NO2 i NO3 bliskie zera? Z tego co czy...

Preparaty od Aquario Korea -neo c i neo v

Radomira w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2879
Mam pytanie dotyczące ww. produktów. Produkty zostały mi podarowane w prezencie od znajomych (uważają, że są godne polecenia i ułatwiły im start akwarium) z tym, że nie wiele mi o nich powiedzieli a s...

Jak świecić przy starcie

coolfon1988 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2421
Witam w weekend staruje z zbiornikiem i zastanawiam się jak świecić ile i iloma świetlówkami . Akwarium 100x50x50 . Oświetlenie 4x39W . Na początku myślałem zaczać świecić po 5/6 h ale nie wiem iloma ...

Rośliny dobrze rosnące przy 15 stopni gh

dadu w Rośliny · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2208
Witam w wodociągach co drugi miesiąc zmieniają ujęcie wody ,raz miękka raz twarda nawet do18 gh ,Zastanawiam sie by posadzić roślinki lubiące taka twardość ,nie bardzo wiem jakie wytrzymają taka warun...

Sump - przestój przy podmianie wody

FPawlak w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2377
Witajcie, Trzeci dzień akwarium na sumpie czyli druga podmiana wody za mną i naszła mnie taka myśl. Podmiana czystym RO zajmuje mi jakieś 1,5 - 2h czy to nie za długa przerwa dla bakterii? Szczególnie...

Statystyki

Ten temat przegląda 419 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571613
 •  Liczba wątków: 49481
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 418 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.