Pszenica w Nawożenie· Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 11960
Cześć wszystkim,
zgłaszam się do was z prośbą o pomoc, jak skorygować parametry wody.
Woda w akwarium Low Tech przed co tygodniową podmianą:
PH 7,5
KH 4
GH 6-7
No2 0
Woda w kranie:
PH 8,5
KH 3
GH...
Anonim 23494 w Glony· Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 9612
Witam wszystkich,
od jakiegoś czasu borykam się w akwarium z glonami, najpierw compsopogon (udało się wyjść) a teraz zielenice w formie wszelakiej - długie nitki, krótie nitki i kropki - a oprócz te...
KarolGda w Zwierzęta· Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 17240
Cześć,
Chciałem zapytać Was o preparaty pomagające uzyskać "krystalicznie czystą wodę" w zbiornikach z krewetkami.
Zakupiłem Tetra Crystal Water i jakie było moje zdziwienie w domu, gdy pod ...
Konrad2022 w Glony· Odpowiedzi: 31 · Wyświetlenia: 15588
Czy możecie mi wytłumaczyć dlaczego mój zbiornik atakują różnego rodzaju glony (zielenice, nitki, krasnorosty, compsopogon) skoro światło jest umiarkowane a NH4, NO2 i NO3 bliskie zera?
Z tego co czy...
Radomira w Nawożenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2879
Mam pytanie dotyczące ww. produktów. Produkty zostały mi podarowane w prezencie od znajomych (uważają, że są godne polecenia i ułatwiły im start akwarium) z tym, że nie wiele mi o nich powiedzieli a s...
coolfon1988 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2421
Witam w weekend staruje z zbiornikiem i zastanawiam się jak świecić ile i iloma świetlówkami . Akwarium 100x50x50 . Oświetlenie 4x39W . Na początku myślałem zaczać świecić po 5/6 h ale nie wiem iloma ...
dadu w Rośliny· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2208
Witam w wodociągach co drugi miesiąc zmieniają ujęcie wody ,raz miękka raz twarda nawet do18 gh ,Zastanawiam sie by posadzić roślinki lubiące taka twardość ,nie bardzo wiem jakie wytrzymają taka warun...
FPawlak w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2377
Witajcie,
Trzeci dzień akwarium na sumpie czyli druga podmiana wody za mną i naszła mnie taka myśl.
Podmiana czystym RO zajmuje mi jakieś 1,5 - 2h czy to nie za długa przerwa dla bakterii? Szczególnie...
Statystyki
Ten temat przegląda 419 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571613
• Liczba wątków: 49481
• Użytkownicy: 36914
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 418 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej