ProTip jurka na crypty,microsoria - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

ProTip jurka na crypty,microsoria

Liczba wyświetleń: 1651·Odpowiedzi: 1
Biologia roślin i problemy z konkretnymi gatunkami roślin.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Hej
Czy ktoś z was stosuje protip jurka dotyczące obcinania lisci crypt i microsorium ?

W sumie to co pokazuje jest logiczne ,ale osobiście tego nie robię jak zakładam zbiornik jakiemuś znajomemu czy innej osobie nie wtajemniczonej .Bo jak wytłumaczyć i przekonać taką osobę ze to odrośnie :mrgreen: .
Jak odwaliłem taki numer u jednej z klientek to ta mi zrobiła jazdę ze zniszczyłem jej rośliny chciała zwrotu kasy za nie :roll: .

We własnych zbiornikach jakoś też tego nie stosowałem z racji trego ze mało roślin miałem tego typu

https://youtu.be/OcQwnwi_Wqw?t=470

akwaAmator
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Akwaria

Krzysztof Radziszewski Zamość PL, Manchester UK.

20 maja 2020, 12:25   (#2)  

Ja stosowałem przy sadzeniu Cryptocoryne Wendtii brown, Microsorium pteropus oraz Bolbitis (nie wiem która to odmiana). Jak najbardziej pomaga taki proceder przy aklimatyzacji tych roślin. Przynajmniej gnijące z nich liście nie "psują" wody.

Krzysztof Radziszewski
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Zamość PL, Manchester UK.

Powrót do Rośliny

Statystyki

Ten temat przegląda 116 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570959
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 116 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.