Rzęsa przy skimmerze - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Rzęsa przy skimmerze

Liczba wyświetleń: 1927·Odpowiedzi: 1
Biologia roślin i problemy z konkretnymi gatunkami roślin.
Zaloguj się, aby zmienić widok

13 kwi 2020, 13:33 Rzęsa przy skimmerze  (#1)  

Cześć,
Mam pytanie, pojawiły mi się glony w akwarium (przez NO3) zakupiłem rzęsę wodną wszystko fajnie tylko mam Skimmer:/ nie mogę z niego zrezygnować bo bez niego od razu mam pełno kurzu na tafli. Jeden wylot z filtra zewn. Wpycha wszystko do skimmera włącznie z rzęsą... Próbowałem go przestawić ale kabel jest za krótki wtedy był by obok wylotu.

Scenery Stone
Ranga: Zainteresowany tematem

13 kwi 2020, 14:25 Re: Rzęsa przy skimmerze  (#2)  

może zrób sobie kółko z rurki coś jak w tym filmie
https://www.youtube.com/watch?v=OLh-4Tzc-2M i wpakuj rzęsę do środka to nie będzie wpadać do skimmera

psujenator
Ranga: Zainteresowany tematem

Powrót do Rośliny

Powiązane tematy

1625319620033.jpg

Pomoc przy Anubiasie

RoOkie w Rośliny · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3251
Witam Proszę o pomoc, liście Anubiasa zaczęły brązowieć po przeprowadzce do większego, nowego akwarium. Niestety brakło mi chwilowo testów, więc parametry wody mogę dodać ok wtorku. Zaznaczę jednak,ż...

Rośliny dobrze rosnące przy 15 stopni gh

dadu w Rośliny · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2251
Witam w wodociągach co drugi miesiąc zmieniają ujęcie wody ,raz miękka raz twarda nawet do18 gh ,Zastanawiam sie by posadzić roślinki lubiące taka twardość ,nie bardzo wiem jakie wytrzymają taka warun...

Rotala H`ra - brak wybarwienia przy lampie Chihiros A

ALEKS_D_RAVEN w Rośliny · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5993
Witam Posiadam Akwarium 31L (40x26x30) i Lampe Chihiros a301 18W świecąca na maksa. Ale nawet przy zastosowaniu nawozu ogólnego z mniejszą zawartością azotu ( Vimi all in RED 1ml dziennie ) i zastosow...

Pomoc przy trawniczku !!

mikolajszymczuk1 w Rośliny · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4165
Pytanko mam odnośnie trawniczka "Eleocharis acicularis". Chodzi mi o przycinanie i tu pytanie czy czekać aż trawnik pokryje cala powierzchnie czy przycinać jak trawnik osiągnie jakąś X długo...

Rzęsa wodna

ryba zdzisu w Rośliny · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4693
Witam, Mam pytanie mianowicie u mnie w rowie i na stawach jest rz ęsa wodna, chciałbym ją przygarnąć do akwa czy trzeba ją przygotować np. Tydzień w oddzielnym pojemniku Czy wogóle mogę ją wziąć czy n...

Jaka roślinę na trawnik/front akwa przy kirysach...

MixEEr w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2123
Co polecicie na front akwarium jako roślinę trawnikową, lub coś zamiast trawnika niskiego i gęstego... Sytuacja taka, miałem piękny trawnik z eleocharis parvula, ale wyjechałem na urlop, po powrocie ...

Prośba o pomoc przy identyfikacji mchów

ckm w Rośliny · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2251
Witajcie, nie tak dawno, bo trzy miesiące temu kupiłem na znanym portalu aukcyjnym mchy. Miały to być: mini java i weeping. Przesłane gałązki nie pozwalały na szybką identyfikację zaraz po przesłaniu...

Pomoc przy doborze roślin

WolfuxD w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1870
Na wstepie prsepraszam jak zly fzial dobralem a więc tak Witam zakladam nowe akwarium 112l i mam problem z dobiorem roslin chetnie byn zaciagna porady od bardziej doswiadczonych.Napewno bym chcial co...

Statystyki

Ten temat przegląda 104 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571025
 •  Liczba wątków: 48815
 •  Użytkownicy: 36939

•  Najnowszy użytkownik: meoowu77

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 104 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.