Witam serdecznie czy może ktoś się orientuje czy wirniki do filtrów hydor 250 i 350 Professional sa takie same czy sa jakieś różnice? Bo nie stety właśnie w moim flitrze hydor 250 strzelił magnes na pół
Jak najedziesz na zdjęcia wyświetla się na tej stronie że to fotki wirników od hydora 150. miej na uwadze. zamawiałeś ten do 350 ? bo też muszę kupić do 250ki
TenOdTego w Filtracja· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 8908
Kupiłem filtr Aquael Ultramax 1500 wersja 15W. Pękła oś wirnika więc ją zdemontowałem. Wygląda to tak jak na zdjęciach. Zapytałem aquaela jaką ośkę kupić żeby to działało bo narobili kilka wersji wirn...
guzi75 w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1355
Witam jestem w trakcie czyszczenia filtra i czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wymienić uszczelki w zaworach wszędzie już posmarowałem ale zaworu nie umie rozebrać jak się dobrać do uszczelek...
magno w Filtracja· Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 20884
Witam
Podaje przepis na naprawę wirnika (wyciszenie) w większości filtrów kubełkowych.
Precyzując na przykładzie EHEIM PROFESSIONEL I
Opis objawów:
Filtr pracuje cicho a po jakimś czasie z...
guzi75 w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1141
Witam, chciałem się spytać forumowiczów, którzy mają lub mieli filtry Ikola Classic. Chodzi o wirnik łopatki, czy we wszystkich klasykach, (mój -250) wirniki łopatki są takie miękkie, jak by z gumy, m...
Łoś w Filtracja· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4809
Witam
Mam akwarium i do niego filtr kubełkowy Eheim Professional 4+ 600. Filtr chodzi od niedawna. Ogólnie jestem zadowolony tylko jedna rzecz mnie martwi. Chodzi mi o mocowanie węży na króćcach przy...
pk77 w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1603
U mnie przygotowania do usprawnienia akwarium ruszyły pełną parą. Właśnie rozpakowałem Eheima (model w temacie), i planuję go jutro podłączyć pod moje akwarium "z robakami" :D
Jest jeden pr...
Lejla w Filtracja· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1677
Dzień dobry wiem że to może trochę głupie pytanie ale czy zamawiał ktoś wirnik do filtra tetra ex1000 z strony invital?
Pytam ponieważ wirnik na zdjęciu wygląda całkiem inaczej niż naprawdę.
Z góry dz...
Anonim 59529 w Filtracja· Odpowiedzi: 59 · Wyświetlenia: 17882
Witam
Posiadam akwarium 112 litrów oraz filtr kubełkowy Eheim z serii professional 4+ za 700 zł(niestety nie pamiętam dokładnego oznaczenia). Filtr ten jest dedykowany do akwarium 250 litrów. Miałem ...
Gnioniojad w Technika CO2· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1643
Witam serdecznie
Potrzebuję porady. Posiadam zestaw aquario blue professional z butlą 2kg. Niestety zauważyłem, że trzpień elektrozaworu przepuszcza gaz.
https://www.aquario.pl/pl/zaworki-i-elektroz...
Piotras200 w Filtracja· Odpowiedzi: 85 · Wyświetlenia: 35529
Witam
Zastanawiam sie nad takim wynalazkiem Hydor ETH 200 nigdy jeszcze nie miałem doczynienia z taką grzałką dlatego zadaje takie pytanie i prosze o opinie :) zastanawiam się czy ta grzała nie ogran...
Statystyki
Ten temat przegląda 338 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570982
• Liczba wątków: 48801
• Użytkownicy: 36929
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 338 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej