Badman w Glony· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3110
Był restart akwarium jakieś 3 tyg. temu, korzeń był w poprzedniej aranżacji. Aktualnie "coś" rośnie na korzeniu i się rozprzestrzenia.
Czy to jest śluzowiec czy może jakaś odmiana grzyba ? T...
aureum w Zwierzęta· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5299
Witam,
Czy Szczupieńczyk złoty ( jeden lub para) mogą sobie żyć z guppikami? Wyczytałem, że nie jedzą małych rybek ake jednak to drapieżnik. Guppikow mam 6. 3 mniejsze samce i 3 samice. Akwarium 72l....
adamon w Filtracja· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 7301
Akwarium będzie 240l, podłoże to żwirek z substratem i piach na przodzie akwarium, roślinki łatwe w uprawie, obsada to neonki, bocje, pandy, zbrojniki i pewnie do tego kilka skalarów. Zastanawiam się ...
WolfuxD w Zwierzęta· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2248
Witam od długiego czasu próbuje zwalczyć chorobę mojego skalara jak na dołaczonych zdj ale nie skutecznie próbowałem już go leczyć w mniejszym akwarium podając Zoolek Bactocaps C oraz protosolem i nie...
aureum w Nawożenie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3419
Witam,
Posiadam akwarium 72l które ma ponad 5 tyg. Obsada to 4 gupiki i jeden glonojad. Wpuszczone po zakończeniu cyklu azotowego. Karmione minimalnie.
Testy kropelkowe:
Kh 3
Gh 12
No2 0
No3 10
Akw...
askpl w Technika CO2· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 7213
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
Kacper183 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2398
Witam
Mam żółwia chińskiego i dzisiaj przeniosłem go ze starego akwarium do nowego 200l.
Problem w tym, że w poprzednim akwarium żółw normalnie nurkował a w tym nie może.
Nie wiem czy to wina akwariu...
Szatan w Podłoże· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2493
Witam, kupiłem czarną lawę i zbadałem magnesem neodymowym, okazuje się że lekko przyciąga magnes, brązowa lawa też bardzo delikatnie miejscami przyciąga magnes, czy taka lawa może zacząć rdzewieć po c...
kazik9050 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 12679
Podpowiecie mi jakie gatunki mogą pływać z paletkami? Ja jakoś myślałem żeby zrobic tak:3xpaletki
4 do 5 skalarów
25 neonów czerwonych
czy to dobry pomysł?
Statystyki
Ten temat przegląda 1123 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571600
• Liczba wątków: 49479
• Użytkownicy: 36913
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1123 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej