Co z filtrem z powodu restartu? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Co z filtrem z powodu restartu?

Liczba wyświetleń: 2172·Odpowiedzi: 3
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Cześć, przygotowuję się do restartu zbiornika. Zwierzęta zostaną przeniesione do małego akwarium z filtrem wewnętrznym, a w głównym akwarium wymienię podłoże i przebuduję aranżację. Wyczyszczę też węże.

Mam jednak pytanie co zrobić z filtrem kubełkowym (Eheim Classic zasypany bioceramiką Sery i Seachemu)? Spróbować podłączyć do obiegu w zbiorniku tymczasowym? Czy może nic nie robić i tylko postarać się szybko wykonać zaplanowane prace? W zbiorniku tymczasowym będzie filtr Pat Mini z pracującą kolonią bakteryjną oraz jakieś podłoże,więc nie utracę kompletnie wszystkich bakterii, mam też w sytuacji kryzysowej do użycia:
- 4 ampułki Prodibio BioDigest
- MicrobeLift Special Blend
- Microbe Lift NiteOut II
- Seachem Stability

Proszę o porady.

Adam

vundo
Ranga: Poznaje temat

Im mniej ucierpi biologia filtrów tym lepiej, jeżeli masz możliwość podłączyć główny filtr to ja bym go zostawił podłączony.

kamz
Ranga: Zainteresowany tematem

Ja bym podłączył filtr do zbiornika zapasowego, wtedy na spokojnie będziesz mógł sobie zrobić restart.

sergiusz1988
Ranga: Aktywny użytkownik

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Łatwo nie będzie, ale spróbuję. Dziękuję za wiadomości.

vundo
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Szkło i meble

Powiązane tematy

bio-fs100-filtr2.jpg

Zestawy akwariowe Aquael z filtrem BIO-FS

roslinyakwariowe.pl w Szkło i meble · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2133
bio-fs100-filtr2.jpg Miło nam poinformować o dołączeniu do oferty zestawów akwariowych Aquael modeli z wbudowanym filtrem panelowym BIO-FS 100. Jedno urządzenie zapewnia filtrację, napowietrzanie i ...

Pomoc i ocena restartu akwarium (54L)

Blamad w Szkło i meble · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 4872
Witam wszystkich, jako świeżak chciałem zasięgnąć rady doświadczonych akwarystów. Jakieś pół roku temu zacząłem przygodę z akwarystyką, czynnie od około półtorej miesiąca. Skąd taka rozbieżność.. Pół...

Statystyki

Ten temat przegląda 192 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571008
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 192 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.