Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Cześć wszystkim na forum! Znowu proszę o waszą pomoc ,tym razem nabyłem akwarium 96l i nie wiem jaką obsadę ryb tam umiejscowić. Myślałem o skalarach jednak chce też krewety red cherry więc raczej skalary odpadają... Jak myślicie co mogę tam dać?(ryby) Podobają mi się również gupiki i razbory klinowe ,które mam w innym zbiorniku. Pomoże ktoś? Prosiłbym o gatunki i ich ilość. Roślin będzie z 30-35% I jakie może oświetlenie kupić? Pokrywy żadnej nie mam.
-
gurami007
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
A wrzuć tam karpia, dobry okres na nie jest. Albo otwórz sobie atlas ryb akwariowych i sam dokonaj poszukiwań. To chyba będzie twoje akwarium a nie nasze. My możemy skorygować czy nie dokonałeś błędnego wyboru np. skalary są duże do tego zbiornika.
-

Akaruz
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
Powiązane tematy
Dawno mnie z wami nie było - ale wrócił syn marnotrawny :)
więc wg prawidła
Akwa 200l
światło: 1x Hagen Power GLO, 1x Hagen Flora GLO ( w środku ), 1 x Hagen Sun GLO ( 10 godzin )
Filtracja - Eh...
Wracam po 15 latach (albo dalej ) Zamieszczam fotki akwa z około 2003 i 2010 .
Juz w 2010 miałem co2 sterowane komputerem ph, system ciągłą podmiany wody z mieszaniem z RO ( miałem bardzo twardą wodę...
) Akwarium 300 l. 100/60/50h. założone 23.06.2025
2) oświetlenie: led 2x 24W. Od godz 11:00 do 19:00
3) Rodzaj podłoża: żwirek 4-6mm.
4. Rodzaj systemu CO2 - brak
5. Rodzaj filtracji - Aquael Ultramax...
Cześć,
Wątek będzie trochę o glonach, trochę o parametrach i o roślinach, które bardzo chciałabym uratować.
Akwarium zalałam 11 maja, posadziłam wszystko na raz. Czyli dzisiaj mija 2 tygodnie od sta...
Przepraszam, pewnie już miliony były tego typu pytań. Ale może ktoś znajdzie chęć żeby pomóc :) Akwarium od 4 mscy. Jak w temacie 112l. Obsada to: 8 neonów czerwonych, 5 kiryskow Julii, 4 otoski, 5 kr...
Dzień dobry - zakładam właśnie nowe akwarium(ciemne wody) i w głowie mam prostą i niedużą obsadę. Proszę tylko kogoś bardziej doświadczonego o opinię na ten temat.
Akwarium 60x40x40 72l
Podłoże piach ...
Witam posiadam gęsto zarośnięte 100l akwarium z kryjówkami, mam już tam samca i dwie samice kakadu
4 Piskorki
2 kirysy
W najbliższym czasie trafią tam krewetki oraz bojownik zastanawiam się co mogłab...
Hej, cześć i czołem!
To mój pierwszy post także witam Was serdecznie :)
Na wstępie dodam, że szukałam odpowiedzi na forum ale nie znalazłam.
Sprzedający w sklepie stacjonarnym (ponoć z wielkim doświ...
Witam, przychodzę z zapytaniem dot. obsady mojego zbirnika 200 l o wymiarach 100 x 40 x 50 cm.
Znalazłem coś takiego, lecz nie wiem czy będzie to ze sobą współgrać...
- Gurami Mozaikowe (1+1)
- Prętni...
Witam
chciałbym dowiedzieć jaki może być szacunkowy koszt zużycia prądu przez akwa 240l
Chciałbym poradzić się doświadczonych kolegów jaki sprzęt byście zamontowali aby koszt utrzymania był optymalny...
|
|