Co to za slimak monstrum?! - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Co to za slimak monstrum?!

Liczba wyświetleń: 5476·Odpowiedzi: 2
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.

25 gru 2019, 14:21 Co to za slimak monstrum?!  (#1)  

Witam

Dzis sprzatalam w akwarium i po zapaleniu swiatel prawie zemdlalam. Zatoczki to jedyne co myslalam ze mam ze slimakow ale TO?! Co to za bydlak?!

lodyga89
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

09 gru 2020, 00:26 Re: Co to za slimak monstrum?!  (#2)  

O kurka ale bydlak. On się pojawił tak nagle?

Lotos25
Ranga: Początkujący

09 gru 2020, 00:51 Re: Co to za slimak monstrum?!  (#3)  

O! Ciekawe! Coś mi się wydaje, że to nie ślimak :) Poszukaj może w gatunkach wazonkowców (chociaż nawet te największe lubią żyć w podłożu-kolega wyciągnął przy restarcie okaz 23cm!). Otwór gębowy może być pierwszą wskazówką-tak odróżnisz np. wypławki, wazonkowce, pijawki.

AquaMolitor
Ranga: Znający temat

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

YouTube

Film Ślimak który zjada krasnorosty

Jacek Pawłowski w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1583
Hej Film po niemiecku. Miłego oglądania. ?si=14HIDJMgvglFjRGl
IMG20231027211952.jpg

Ślimak Helmet

Jacek Pawłowski w Zwierzęta · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 6925
Witam Czy u was w akwariach te ślimaki potrafią siedzieć w jednym miejscu parę dni? U mnie jeden siedzi na korzeniu już 4 dzień. Nie mam pojęcia czy go ruszyć czy zostawić?
rogaty w skimmerze.jpg

Ślimak rogaty wlazł mi w wylot działającego skimmera.

adalberthawkins w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 4422
Ślimak rogaty, skubaniec, wlazł mi prosto w wylot działającego skimmera. Jestem w szoku, bo dmucha to ponoć 300l/h i żadne inne stwory nie próbują wejść w taką dmuchającą dziurę. Przepraszam za jakość...

Ślimak helena do krewetek

Szalaj w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 5431
Witam, to mój pierwszy post na forum. W moim krewetkarium pojawiła się plaga ,,ślimaczków,, . Ze względu na wymiary zbiornika (30l) myślę kupić ślimaki helena w celu zwalczenia plagi. Mam tutaj dwa py...

Ślimak Clithon Diadema Sun Green zielony z kolcami

slawekmokwa1 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 5594
Czy ów ślimak może żyć z Helenkami w jednym akwarium Zdjęcie poglądowe z internetu

Jaki to ślimak?

gordonn w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 4449
Mam takie ślimaki a moim 102 l.Jest ich pewnie ok.50 różnej wielkości. Czy wytępić te towarzystwo czy niech sobie żyje? IMG_20200124_212952.jpeg IMG_20200124_213055.jpeg

Ślimak neritina

Tusia1 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3148
Ślimak non stop siedzi na szybkie, nigdzie nie chodzi. Dałam mu do zjedzenia trochę ogórka w obawie, że nie będzie miał co jeść, ale nawet się nim nie zainteresował. Jakieś rady? Co zrobić w takiej sy...

Ślimak Military Helmet

Małgorzata33 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 33 · Wyświetlenia: 29862
Witam Was :) Mam takie pytanie chcę zakupić Ślimaka Helmet ale posiadam gromadkę helenek i nie wiem czy mogę kupić helmeta czy mi go helenki zjedzą :(

Czy krewetki blue velwet i ślimak military helmet mogą być w

ryba zdzisu w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2712
Czy krewetki blue velwet i ślimak military helmet mogą być w jednym akwarium akwarium 54l

Jaki to ślimak ?

maateusz w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1626
Jaki to ślimak ? Świderek ? Ampularie cały czas się chowają ... widze, że skubią je gupiki ? To jest przyczyna ?

Statystyki

Ten temat przegląda 304 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 304 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.