Jakie roślinki? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jakie roślinki?

Liczba wyświetleń: 1506·Odpowiedzi: 1
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Wygląd listy:

24 lis 2019, 00:45 Jakie roślinki?  (#1)  

Witam Wszystkich chciałem sie zapytac Was majac taki zestaw jakie mogłbym wykorzystac rośliny do obsadzenia mojego akwarium.

Akwarium 29x29x35 30L
Chihiros a301 18w
Aquasubstrate II+
brak Co2
Aquael kaskada fzn2
temperatura 24C
Woda kranówka
Nawozy aquahobby macro micro + carbo innego producent.

mariusz87sk
Ranga: Poznaje temat

Krzysztof Radziszewski Zamość PL, Manchester UK.

24 lis 2019, 00:50 Re: Jakie roślinki?  (#2)  

mariusz87sk napisał(a):Witam Wszystkich chciałem sie zapytac Was majac taki zestaw jakie mogłbym wykorzystac rośliny do obsadzenia mojego akwarium.

Akwarium 29x29x35 30L
Chihiros a301 18w
Aquasubstrate II+
brak Co2
Aquael kaskada fzn2
temperatura 24C
Woda kranówka
Nawozy aquahobby macro micro + carbo innego producent.

Witaj,

Bez CO2 to raczej mało-średnio wymagające rośliny bym proponował.
Pytanie jakie parametry ma twoja kranówka?
Światło i podłoże daje możliwość na rośliny wymagające ale nie ryzykował bym.
Zerknij link:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/rosli ... _1235.html?%?page=https%3A%2Fsklep.roslinyakwariowe.pl%2Fsklep-akwarystyczny-rosliny-akwariowekrakow

Krzysztof Radziszewski
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Zamość PL, Manchester UK.

Powrót do Szkło i meble

Powiązane tematy

YouTube

Zestaw Fluval Edge - jakie wrażenia?

bandzior85 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 15045
Witam serdecznie, Wertując youtube przypadkiem trafiłem na bardzo ciekawy wizualnie i estetycznie zestaw o nazwie Fluval Edge. Sami zobaczcie: Drugi filmik z bardzo fajną aranżacją: Co o tym sądzi...

Jakie rybki dodac

Czarny92 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3614
Akwarium roslinne 126l. 24°C filtr biilogiczny. Aktualna obsada: 15 neon innesa Otosek 2 kosiarki 4 mieczyki (1 samiec) Glonojad 2 samice ramireza i jeden samiec. Wpuściłem wczoraj red cherry, nie w...

Jakie rośliny do 96l

bartłomiej krygowski w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2317
Witam. Będę zakładał akwarium 60x40x40 opti white. Chciałbym założyć akwarium roślinne na podłożu aktywnym z oświetleniem chihiros e601, gdzie będę nawoził co2 i nawozami w płynie. Proszę o poradę jak...

Na co kleić roślinki

agness90 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 4839
Na co można kleić roślinki do podłoża? Specjalne kleje są trochę drogie, macie jakąś alternatywę.

30l - jakie podłoże?

beatrice w Szkło i meble · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2253
Hej Córka (8 lat) dostała od mojego znajomego akwarium 30l. Zdaję sobie sprawę, że praktycznie cała opieka spadnie na mnie ;) W młodości miałam 54 l, nie był to jakiś super wypas, ale lubiłam je. Nie...

Jakie testy na początek?

Marblo w Szkło i meble · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2178
Witam serdecznie. Na dniach planuję zalać nowe akwarium 200l. Chciałbym w nim "pogodzić" fałnę i florę. Nie zależy mi na żadnych rzadkich i zapierających dech roślinach. Z racji braku doświ...

Jakie akwarium na początek przygody?

Marcel w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1583
Witam, chcę zacząć swoją przygodę z akwarystyką i poszukuję jakiegoś akwarium dla początkujących . Mam taką małą prośbę moglibyście mi coś polecić?

Jakie nóżki pod szafkę do akwarium?

ice6666 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2024
Witam Posiadam dwie szafki pod 112l kupną, oraz pod 52,5L - samoróbka. Zmuszony jestem do szafek pod akwa zastosować nóżki regulowane... Do tej pory nie mogę tego ogarnąć jak kiedyś budowano bloki i o...

Jakie akwarium i pokrywa ?

Badman w Szkło i meble · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4477
Powoli przymierzam do się do wymiany akwaria 54 l (60x30x30) na większe. Myślę o wymiarach 80x35x45 lub 80x35x40 tylko nie wiem czy wziąść proste czy profilowane. Aktualne 54 l jest profilowane, profi...

Jakie rośliny dla początkującego akwarysty ?

dodo2456 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1440
Witam mam pytanie, a mianowicie jakie rośliny wybrać na początek dla początkującego akwarysty do akwarium 112l ? Światło planuję mieć 2 x 24 W czyli ok 0,4 W/l i czy takie wystarczy czy dać mocniejsze...

Statystyki

Ten temat przegląda 245 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571617
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36917

•  Najnowszy użytkownik: marcel_mizia

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 245 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.