O jakiej wydajności cyrkulator kupić do akwarium (l/h) chodzi mi o to by dobrze ruszył resztki pokarmu i odchody ryb z dna aby filtr mógł je wciągnąć.Jednak nie chce żeby ryby pływały mi w jedną stronę. ;D
gurami007 napisał(a):O jakiej wydajności cyrkulator kupić do akwarium (l/h) chodzi mi o to by dobrze ruszył resztki pokarmu i odchody ryb z dna aby filtr mógł je wciągnąć.Jednak nie chce żeby ryby pływały mi w jedną stronę. ;D
taquito w Filtracja· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2896
Cześć. Chciałbym zamontować cyrkulator do akwarium o wymiarach 180*60*60. Niestety trudno znaleźć jakieś informacje na temat cyrkulatorów w akwarium słodkowodnym. Co chcę osiągnąć? Lekkie fale, które ...
Victhe w Filtracja· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1541
Witam. W swoim zbiorniku 600l posiadam 2 filtry okolo 4000 bądź 5000 l/h sumując. Jak zastrzeżeń nie mam do biologi to chciałbym zwiększyć ruch wody samym akwarium. Myślałem nad cyrkulatorem. Byłby kt...
Victhe w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1609
Witam. Planuję startować akwarium 600 litrów. Mam dwa filtry i w przypadku wypełnienia i późniejszej pracy tych filtrów oczywiste jest ze wydajność spadnie. Zależy mi na cyrkulacji wody w zbiorniku. J...
marikfox w Filtracja· Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 5098
Czy Eheim Skim 350 moze pracowac jako cyrkulator? Chce wywalic z akwarium 112l filtr wewnetrzny eheim pick up 160 ktory w zasadzie teraz robi za cyrkulator. Powod: gabaryty. Mam jeszcze skimmer ktory ...
Kredu w Filtracja· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1020
Kupiłem Koralie 1600 l/h (oczywiście jak dla moich 300L to za mała no ale już). Pytanie do posiadaczy cyrkulatorów, czy działają one u Was non stop? czy może wyłączacie n/p na noc? dla mnie taki cyrku...
qqrq w Filtracja· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 2978
W 300L mam filterek unimaxa 750 i ma on 2 wloty i 2 wyloty więc kolejnego wewnetrznego raczej nie potrzebuje. Potrzebuje natomiast dobrego cyrkulatora, lekka pralka wskazana :) Dużo ich jest na rynku....
marlowe w Filtracja· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 1837
Zależy mi na dobrym rozprowadzeniu CO2 w moim 240L. Mam dyfuzor 35mm i filtr o przypływie 1500l/h. Wyznacznikiem (poza indykatorem) czy dobrze co2 się u mnie rozprowadza są lekko bujające się rośliny....
pin54 w Filtracja· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1570
Stwierdziłem ostatnio że cyrkulację mam do bani, więc postanowiłem problem rozwiązać konkretnie - zamówiłem cyrkulator jvp 101 (3000l/h - mniejszych nie było, tj. były Koralia ale to 3 razy większa kw...
redrock3 w Filtracja· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1049
Witam mam zamiar kupić cyrkulator do akwarium 112 litrów akwarium roślinnego i zastanawiam się nad koralią nano bądź koralią 1, ewentualnie coś takiego: http://aquatika.home.pl/FALOWNIK_NEWAWE_Silne_p...
Statystyki
Ten temat przegląda 446 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570985
• Liczba wątków: 48800
• Użytkownicy: 36931
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 446 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej